fbpx

Ezzel a felállással kiegyezne Bagnaia, bár több versenyző is esélyes a Ducati gyári ülésére

Francesco Bagnaia úgy véli, hogy Marc Márquez „jól alkalmazkodna” a gyári Ducatihoz.

Marc Márquez azon 3 fő esélyes közé tartozik, aki elfoglalhatja a Francesco Bagnaia melletti gyári ülést a Ducatinál 2025-ben. A spanyol klasszis arra törekszik, hogy a következő szezont már egy gyári versenygép nyergében teljesíthesse.

Bagnaiát természetesen megkérdezték arról, mit szólna egy ilyen felálláshoz a csapatnál.

„Ő 11, gyári Hondánál töltött év után érkezne, szóval hozna valami pluszt, és jól alkalmazkodna. Azonban ma már nagyon magas szinten vagyunk, és nagyon odafigyelünk minden részletre.”

Bagnaia győztesként került ki a spanyol MotoGP-versenyen vívott fej-fej melletti csatából Márquez ellen. A Jerezben vívott izgalmas összecsapásuk volt a kialakulóban lévő rivalizálásuk legújabb fejezete. Portugáliában Bagnaia rosszul időzített előzési kísérlete saját magát, valamint a Gresini versenyzőjét is a kavicságyba juttatta. A Ducatinak ezt követően el kellett simítania az elnyúló feszültséget.

Bagnaia hosszú távú szerződést kötött a Ducati hivatalos csapatának sztárpilótájaként, miután egymás után nyerte meg a MotoGP bajnoki címeit. Enea Bastianini a jelenlegi csapattársa, de mivel az ő szerződése lejár, van lehetőség a cserére. Bastianini formája azonban jó, így továbbra is versenyben van, hogy jövőre is pirosban szerepelhessen.

Jorge Martín a Pramacnál azonban azzal fenyegetőzött, hogy kilép a Ducatitól, hacsak nem léptetik be végre a gyári csapatba. Márquez GP23-as motorral versenyez ebben a szezonban, és már most ő a leggyorsabb a négy versenyző közül, akik a motor ezen változatát használják.

Dall’Igna szerint Márquez fékezhetetlen volt, és pont erre volt szüksége Bagnaiának

Forrás :