fbpx

Rossi szerint most minden szem Acostára szegeződik a MotoGP-ben, nem véletlenül

Valentino Rossi annak ellenére, hogy a négykerekűek világában tevékenykedik, nem szakadt el teljesen a MotoGP-től. Most csapattulajdonoskén, és Jerezben láthattuk őt támogatni növendékeit.

Valentino Rossi továbbra is szemmel tartja mindazt, ami a MotoGP-ben történik, és csapata az eredmények tekintetében nem tartozik a szerencsések közé a szezon első felét illetően.

„Az idény egy kicsit nehezebbnek tűnik, mint tavaly. A Desmosedici GP23-as más, mint az új motor, és csapatként kicsit több tapasztalatra van szükségünk ahhoz, hogy készen álljunk. A versenyzőknek is több idő kell, hogy a határig tudják nyomni a motort, ami most egy kicsit bonyolult, mert másképp kell motorozniuk. Ehhez viszont sok kilométert kell megtenniük….”

Vasárnap Jerezben úgy tűnt, hogy visszavágnak, Marco Bezzecchi a nehéz rajt után visszatért a dobogóra: „Úgy tűnik, hogy apránként javulunk. Mindig nehéz, mert sok erős motor és versenyző van a pályán. Bezzecchi képes volt robbantani Jerezben, így úgy gondolom, kezdünk végre magunkra találni a versenyképességet illetően.”

Rossi kitért a MotoGP általános helyzetére is, ahol két egyértelmű favorit van a világbajnoki címre: „Számomra papíron a bajnokság első és második számú esélyese továbbra is Pecco és Martín. Jelenleg Martín a legjobb, mert Peccónak mostanában nincs szerencséje, hibázik…Így a spanyol már jócskán ellépett tőle a bajnokságban.”

„Az igazság az, hogy még nagyon-nagyon sok hátra a világbajnokságból, és sok olyan versenyző van, aki harcolhat a bajnoki címért, legalább öt vagy hat. Azt mondanám, hogy Acosta, Viñales…”

Acostát külön kiemelte: „Ő egy újonc, most érkezett a MotoGP-be, és máris győzelmekért küzd. Mindenki szemmel tartja őt, mert nagyon kíváncsiak, hogy mire képes. Három év alatt két világbajnoki címet nyert, és ez nagyon különleges. Tudom, hogy nagyon erős és versenyképes a MotoGP-ben, de nem várok semmit a közeljövőben. A távoli jövő már egy más kérdés.”

A féltékeny Rossi azért tért vissza a Yamahához anno, hogy tőle tanuljon – véli Lorenzo

Forrás :