fbpx

Újra felkarolná korábbi versenyzőjét Davide Brivio, hogy megmentse annak karrierjét?

A Honda gyári versenyzője, Joan Mir és a Trackhouse Aprilia főnöke, Davide Brivio együtt nyerte meg a MotoGP-koronát a Suzukinak 2020-ban. A spanyol és az olasz 2025-ben újra összeállhat.

Annak a különleges helyzetnek köszönhetően, hogy a 2024-es versenyszezon kezdetén a MotoGP-pilóták többsége még az idei éven túli szerződés nélkül volt, az átigazolási piac nagyon korán beindult. Miközben a legforróbb találgatások a nagy sztárok, Jorge Martín és Marc Márquez esetleges távozása körül forognak – mindketten lehetséges jelöltek a már szerződtetett világbajnok Pecco Bagnaia mellé a második gyári helyre -, más csapatoknál is változások vannak kilátásban.

Az egyik nagyon érdekes és abszolút reális elmélet szerint Joan Mir és Davide Brivio nagyon sikeres kapcsolata újjáéledhet.

Mir és Brivio elérte azt a bravúrt, hogy a Suzukival együtt nyerték meg a 2020-as MotoGP-világbajnokságot. Miután a japán gyár kiszállt, Joan Mir a Honda gyári versenyzőjeként a Repsol csapatban talált méltó helyre. Az, hogy a MotoGP történetének legsikeresebb versenycsapatához való váltás teljes katasztrófába torkollik, nem volt előre látható, és alternatívák hiányában nem is volt kérdéses.

Davide Brivio már a bajnoki cím megszerzése után elhagyta a Suzukit, és Forma-1-es kitérőre indult. A 2024-es MotoGP-kampány kezdetén aztán a rendkívül tapasztalt és nagyra becsült olasz visszamasírozott a Trackhouse Aprilia csapat ajtaján a MotoGP-paddockba.

Két év folyamatos frusztráció és számtalan bukás után a Honda RC213V-vel Joan Mir motivációja, hogy meghosszabbítsa lejáró szerződését a japán óriással, nagyon kérdőjeles lesz. Nincs szükség közvetítőre, aki kapcsolatot tartana Brivio és egykori világbajnoka között. Ők ketten jól ismerik egymást.

Minden kétség ellenére a nagy pilótaszerződések sakkjátszmájában – a sikeres Mir-Brivio duó reaktiválása lenne csak logikus.

Az eredmények ugyan nem tükrözik, de Mir szerint feltámadni látszik a Honda

Forrás :