fbpx

A féltékeny Rossi azért tért vissza a Yamahához anno, hogy tőle tanuljon – véli Lorenzo

Jorge Lorenzo szerepelt Jordi Wild YouTube-podcastjében, és a korábbi MotoGP-pilóta nem hagyott ki semmit a közel háromórás beszélgetés során, amit a youtuberrel folytatott. A számos téma közül, amelyet Lorenzo érintett, kettő különösen kiemelkedett: az édesapja és Valentino Rossi.

Kezdve az édesapjával, akivel bonyolult volt a viszonya, de hálás, hogy korán visszavonulhatott. A spanyol exversenyző azzal kezdte, hogy MotoGP-s karrierjét a világon semmiért nem cserélné el. 32 évesen majdnem lebénult, mert 2019-ben két csigolyáját is eltörte. Volt még egy éves szerződése a Hondával, és lemondott öt-hat millió euróról azért, hogy élvezze az életet, és soha többé ne kelljen dolgoznia

A mallorcai így vélekedett édesapjáról: „Ezt adta nekem az apám, amikor azt mondta, hogy »a fiúnak világbajnoknak kell lennie«. Hiányzott-e a szeretet? Lehettem volna boldogabb? Azt mondtam neki, hogy nincs üzlet vagy versenyzés, kezelj úgy, mint egy fiút, én pedig úgy kezellek, mint egy apát. Most ő 63 éves, én pedig majdnem 40… Ez nehéz. Az ő szenvedélye még mindig a motorozás. Még mindig gyerekeket oktat, én voltam az első tanítványa, most már 60 éves férfiakat és egyéveseket is edz.”

„Soha nem volt még szabadságon, és csak a motorokra, motorokra és motorokra gondol. Elmegyünk motorozni, és te kérdezel az életről, lányokról, nyaralásról, de ő mást sem hajtogat, csak a versenyzést. Mondhatni folyamatban van a viszonyunk rendezése.”

Lorenzo kitért a Rossival folytatott viszályára is: „Amikor elhagyta a Yamahát a Ducatiért, féltékenységből ment el, mert 2010-ben megnyertem az első világbajnoki címemet a királykategóriában. Féltékenységből azt mondta a Yamahának, hogy »vagy Lorenzo vagy én«. A Yamaha pedig azt mondta, hogy szeretnénk, ha maradnál, de ha választásra kényszerítesz minket, akkor menned kell. Büszkeségből átment a Ducatihoz, volt két rossz szezonja, és akkor jobban kijöttünk egymással.”

Rossi aztán 2013-ban visszatért a japán gyárhoz: „Két nagyon rossz szezon után végül visszajött, de fülét-farkát behúzva. Elfogadta, hogy ő a második számú versenyző, hogy én vagyok a kétszeres világbajnok, és hogy azért jött, hogy tőlem tanuljon…”.

Lorenzo kokainista exmenedzsere önéletrajzi könyvet adott ki a droggal és a betegséggel való küzdelmeiről

Forrás :