fbpx

Az eredmények ugyan nem tükrözik, de Mir szerint feltámadni látszik a Honda

Joan Mir, a Repsol Honda versenyzője szinte ragyogott az örömtől a MotoGP hétfői jerezi tesztjén. A mallorcai bízik abban, hogy jó irányt talált az RC213V-vel.

Joan Mir a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a japán márka legjobb versenyzőjeként a 12. helyen végzett, a hétfői, 16.30-kor kezdődő teszten 1:37,7 perces idejével a 21. helyen zárt. Összehasonlításképpen: Fabio Di Giannantonio, a leggyorsabb versenyző 1:36,4 perces időt motorozott a VR46 Ducatival.

„A nap sokkal pozitívabb volt, mint amilyennek tűnt. Kipróbáltunk egy másik koncepciót, és bevált. Azt hiszem, ez az az irány, amit a jövőben szeretnék követni. Ez az az irány, amit tovább tudunk fejleszteni. Látok benne potenciált, ugyan nem most, de a jövőben. Próbáltunk azon is dolgozni, hogy a kanyarokban erősebbek legyünk. Úgy tűnik, ezen a területen is van némi előrelépés. Természetesen még mindig óriási a lemaradásunk a többiekkel szemben, de ezt a hétfői napot sikerként könyvelem el.”

„Montmelóban már kipróbáltam Bradl motorját, ami jó, de kevésbé hasznos információkat adott. Összességében nem voltunk előrébb. Stefan motorja nem az, amit az én stílusomhoz fogunk igazítani.”

A jerezi teszt hétfői eredménye:

Forrás :