fbpx

Márquez: Mentálisan megsemmisültem volna, ha a Hondánál maradok

Marc Márquez felidézett egy feszült beszélgetést a Hondával, amelyben elismerte, hogy még egy év a csapatnál véget vetett volna a karrierjének.

Marc Márquez tavaly úgy döntött, hogy elhagyja a Hondát – a csapatot, amelynél hat MotoGP-címét szerezte – és a Gresini Ducatihoz csatlakozik. Az eddigi szezonban többször is az élen küzdött, ami szöges ellentétben áll a tavalyival, amikor nem kívánt személyes rekordot döntött a bukások számát tekintve.

„Nagyon nehéz döntés volt. Nem a szívemre hallgattam. Csak arra gondoltam, hogy mi a legjobb a jövőmnek. Az én jövőm az, hogy még sok évig MotoGP-pilóta legyek. A Repsol Honda csapat volt az életem, a karrierem. Mindenki ott volt: a szerelőim, a technikusaim, a szponzoraim. Azt mondtam nekik, hogy »talán még egy évet itt leszek, aztán befejezem a pályafutásomat, mert mentálisan rámegyek«.

„Így hát meghoztam ezt a döntést. Most már elgondolkodhatok azon, hogy jövőre melyik csapatnál fogok versenyezni!”

A Gresinihez való csatlakozás azt eredményezte, hogy Márquez arcára visszatért a mosoly.

„Élvezem a dolgot. Nem ugyanaz úgy közelíteni egy hétvégéhez, hogy arra gondolok, hogy a top 10-ben vagy az első ötben leszek, vagy a dobogóért harcolok. Ez a fő oka annak, hogy meghoztam ezt a döntést – hogy választ adjak magamnak arra, hogy elég versenyképes vagyok-e. A válaszom az, hogy igen, versenyképes vagyok.”

„Aztán a másik dolog az, hogy harcoljak a bajnoki címért. Most már képes vagyok harcolni az első ötbe kerülésért. Ez boldoggá tesz.”

Mindeközben egykori csapata rémálma folytatódik.

Legutóbb három Hondás nem fejezte be az Amerikai Nagydíjat, míg Luca Marini (akit csapattársa, Joan Mir túlélőnek nevezett, már csak azért is, mert eljutott a célvonalig) a versenyzők közül utolsóként teljesítette a távot.

Egyre vadabb pletykák láttak napvilágot Marc Márquez jövőjével kapcsolatban

Forrás :