fbpx

A versenyképes Márquez nem veszi zokon, ha bombázni kezdik az ajánlatokkal

Marc Márquez megnyitotta az ajtót a rivális csapatok és gyártók előtt, és várja az ajánlatokat a következő szezonra.

Marc Márquez tavaly kilépett a Honda kötelékéből, hogy idén a Gresini Ducatihoz csatlakozzon, de csak egyéves szerződés köti a csapathoz. Ez azt jelenti, hogy már most elkezdődhetnek a tárgyalások arról, hogy mit fog csinálni 2025-ben.

„Arra számítok, hogy a pilótapiac forgalmasabb lesz. Több időbe telik majd a szerződések megkötése. Minden gyártó leszerződtetett egy-egy top versenyzőt – a Ducati Peccót, a Yamaha Quartararót, a következő az Aprilia lesz. A két versenyzőjük közül egyet visznek, aztán várnak a második versenyzőjükre. Számomra minden ajtó nyitva áll. Ha gyors vagy, akkor több lehetőség áll előttem. Szóval ez a célom.”

A tavalyi szezonnal ellentétben, amikor Márquez úgy döntött, hogy versenyképesebb gépekért kell elhagynia a Hondát, most egy olyan motoron találja magát, amely képes az élen harcolni.

„Más helyzetben vagyok, mert élvezem és versenyképesnek érzem magam. Nyitott vagyok arra, hogy mindent meghallgassak.”

A kézenfekvő megoldás az lehet, hogy maradjon a Gresininél, különösen, ha a következő európai fordulókon javulnak az eredményei. A gyári Ducati csapat azonban még jobb motort tudna kínálni. A Pramac-os Jorge Martín jelenleg vezeti a bajnokságot a GP24-essel, bár a bajnok Francesco Bagnaia küzd. Márquez kíméletlenül hajt a nyolcadik MotoGP-címére, így ha egy gyorsabb motort kínálnak neki, jövőre pirosat viselhet. A KTM-nél azonban már régóta érdeklődnek Márquez iránt, de Pedro Acosta felbukkanása azt jelenti, hogy valószínűleg ő a KTM prioritása 2025-re és azon túl.

Márquez csalódott, bár nem ő a felelős az elszenvedett bukásért

Forrás :