fbpx

A BMW főnöke szerint Razgatlioglu a meggy a fagyikehely tetején a csapatnál

A BMW Motorsport igazgatója, Marc Bongers számára különleges volt az asseni Superbike-találkozó. Toprak Razgatlioglu diadalmas győzelme volt a csúcspont, de a holland más tekintetben is pozitív mérleget vont.

A 2024-es Superbike-világbajnokság harmadik találkozóján egyértelművé vált, hogy a BMW Toprak Razgatliogluval idén valóban a bajnoki címért küzdhet. Bár a török még soha nem nyert a holland pályán, a második futamon diadalmaskodott, és ezzel Álvaro Bautistát győzte le. Razgatlioglu már az első futamban is jobban teljesített a kétszeres világbajnoknál, amikor második lett.

A BMW asseni eredményei különlegesek voltak Marc Bongers motorsport-igazgató számára. A holland korábban ezen a pályán került kapcsolatba először a versenyzéssel.

„Assen volt mindig is a hazai versenyem, és személy szerint egy megaesemény számomra. A sok szurkoló, köztük a sok török fantasztikus hangulatot teremtett. Csalódottak voltunk szombaton, hogy nem nyertük meg az első főfutamot, mert nagyon közel voltunk hozzá, de ez megmutatta, hogy megvan a tempónk hozzá.”

A kettő között azonban a Superpole futam következett, ahol minden BMW-s versenyző masszív gumikopástól szenvedett. A helyi hős Michael van der Mark a nyolcadik helyen tartotta a frontot, a többi pozícióban pedig márkatársai követték.

„A sprintfutam egy kicsit csalódást okozott, mind a négy BMW-nek gumiproblémái voltak, ami a nyolcadik-tizenegyedik helyeket eredményezte, de a második főfutamban kárpótoltuk magunkat. Nagy csata volt az élen, hét-nyolc motor egy másodpercen belül volt egymáshoz képest – Toprak és Mickey pedig ott volt a sűrűjében. Végül Toprakkal újabb győzelmet ünnepelhettünk, és most már a bajnokság élcsoportjában is ott vagyunk. Mickey hatodik helye is erős volt, még ha sajnos vissza is szorult. Láthattuk, hogy a motorban van erő, nem csak Toprakban, még ha ő ki is szorítja azt a kicsit többet. Ezt a pozitív lendületet magunkkal visszük.”

Razgatlioglu óriási felzárkózást bemutatva happolta el a győzelmet Bautistától Assenben

Forrás :