fbpx

Acosta biztos a jerezi sikerben, azt is elárulta, miért

A Red Bull GASGAS csapat szupertehetsége, Pedro Acosta a hétvégi spanyolországi Jerez de la Fronterában megrendezésre kerülő első hazai MotoGP-futamáról és a hagyományos andalúziai pálya iránti érzéseiről beszél.

A MotoGP-világbajnokság a hétvégén Jerez de la Fronterában veszi fel újra a ritmust. Jelenleg a kétszeres világbajnok Pecco Bagnaia a bajnokság ötödik helyén áll, míg a géposztály újonca, Pedro Acosta a Hervè Poncharal vezette Red Bull GASGAS Tech3 csapatból a világbajnoki tabella negyedik helyén érkezik hazájába, már 54 ponttal.

A Moto3 és Moto2 bajnoka nemrég Austinban és Portugáliában szenzációs második és harmadik helyezést ért el.

„Most jön tehát az első hazai futam, és nagyon jókor. Eddig már két dobogós helyezést értünk el zsinórban, és most már nagyon várjuk a jerezi versenyt.”

„Továbbra is ugyanaz a helyzet, nincs rajtam nyomás. Ami bennem van, az a vágy, hogy kijussak a pályára, és a világ talán legjobb szurkolói előtt versenyezzek. A célunk a hétvégére ugyanaz marad: Jól akarjuk érezni magunkat, ugyanakkor folytatni akarjuk a megkezdett lendületet.”

„Jerez de la Frontera az egyik kedvenc pályám, és a tesztcsapatunk is sokat motorozott ott. Ezért biztos vagyok benne, hogy a motor jól fog teljesíteni. Azt is tudjuk, hogy az RC16 jól szokott menni Jerezben, ha megnézzük a 2023-as eredményeket. Ez még inkább motivál, hogy mindent beleadjak a pénteki első edzésen.”

Szakértők szerint, Acosta földöntúli képességeinek segítségével jár túl az ellenfelek eszén

Forrás :