fbpx

Ducati-dominanciát hozott a holland futam, Bautista újra a régi

Álvaro Bautista óriási hajrával végül képes volt legyőzni csapattársát az asseni Superpole futamon. A harmadik helyre Alex Lowes ért oda.

Az asseni hétvége szombat délelőtti programját, azaz a Superpole futamot is Jonathan Rea kezdhette a pole pozícióból. Az időjárás szerencsére kegyes volt a mezőnyhöz, melyet a rajtnál Nicoló Bulega nagyszerűen ki is tudott használni. Hatalmas csatározás vette kezdetét az első helyekért, az olaszt Toprak Razgatlioglu és Rea vette üldözőbe.

Rea a második körben meg tudta előzni Razgatlioglut, Bulega pedig a mögötte rajló adok-kapok küzdelmeket kihasználva nagyobb sebességre kapcsolt az élen. Előnye immáron másfél másodperc körül mozgott. Razgatlioglut Alex Lowes kezdte el szorongatni, és a harmadik kör végén át is vette tőle a pozíciót. A török egy pillanatra sem engedhetett ki, hiszen Remy Gardner is az első adandó alkalommal megelőzte. Razgatlioglu pár kanyar alatt visszaesett az ötödik helyre. Mögötte, szűk 8 tizedmásodperc lemaradással Álvaro Bautista érkezett.

A spanyol világbajnoknak nem kellett sok idő, hogy áthámozza magát az előtte haladókon, és felérjen a második helyre csapattársa mögé, aki 2,5 másodperces előnnyel vezetett. 2 körrel a vége előtt azonban Bautista begyújtotta a rakétákat, és jelentősen tudta csökkenteni a különbséget kettejük között. A spanyol végül sikerrel megelőzte Bulegát, és azonnal el is tudott tőle lépni, egy szektor alatt közel egy másodpercet adott az olasznak. Előnye elég volt ahhoz, hogy senki ne tudja veszélyeztetni a győzelmét.

A futam végeredménye: