fbpx

Nélküle már nem lesz ugyanolyan – év végén távozik a legnagyobb név a Yamahától

Az Amerikai Nagydíj keretében bejelentették, hogy a Yamaha főnöke, Lin Jarvis a 2024-es szezon végén visszavonul a MotoGP-világbajnokságtól.

Nem csak a MotoGP versenyzői piacán történhet jelentős változás a 2025-ös szezonra, tekintettel arra, hogy a mezőnyben szereplő versenyzők kétharmadának lejár a szerződése. A színfalak mögött is egy nagy név távozik. A Yamaha versenyigazgatója, Lin Jarvis az év végén távozik a MotoGP színpadáról.

A mindig magabiztos brit immár 66 éves, és egy spanyol platformnak adott interjúban kifejtette, hogy 2024 végén vonul vissza. Jarvis – aki 1999-ben szerződött a Yamahához – arról beszél, hogy időközben bizonyos utazási fáradtság is beállt nála.

A higgadt gondolkodó és a kulisszák mögött a szálakat mozgató Jarvis mérlege több mint lenyűgözően fest. A brit 2003 végén a Hondától a Yamahához csábította Valentino Rossit – az olasz aztán összesen négy világbajnoki címmel hálálta meg ezt neki. Jarvist atyai barátság fűzi Rossihoz. A Jarvis-éra további világbajnoki diadalai Jorge Lorenzo nevéhez fűződnek 2010-ben, 2012-ben, 2015-ben és legutóbb Fabio Quartararo 2021-ben.

Jarvis olyan hihetetlen jeleneteknek is szemtanúja volt, mint a 2009-es barcelonai párbaj Rossi és Lorenzo között, valamint a 2015-ös sepangi összecsapás Rossi és Marc Márquez között, ahol Jarvis a Yamaha parancsnoki hídján ült, illetve ide sorolható a 2015-ös valenciai döntő futam is.

Jarvis: Nem becsüljük alá az ellenfeleket, teljesítenünk kell a küldetésünket

Forrás :