fbpx

Helikopterrel szállították kórházba a súlyos balesetet szenvedő Doviziosót

Andrea Dovizioso motokrosszozás közben bukott, és súlyos fejsérülést szenvedett. Egy firenzei szakklinikára szállították.

Tegnap délelőtt 11 óra körül Andrea Dovizioso, aki a 2022-es szezon után befejezte MotoGP-karrierjét, óriásit bukott Yamahájával az Arezzo melletti Terranuova Braccioliniben található Motors Park Tasso pályán. Ez egy föld/agyag pálya hatalmas ugratókkal. A baleset pontos lefolyása és oka egyelőre nem ismert.

Úgy tűnik, az elsősegélynyújtás nagyon jól működött. A sürgősségi orvosok azonban elővigyázatosságból helikopterrel a firenzei egyetemi kórházba („Azienda Ospedaliero Universitaria Careggi”) szállíttatták Andrea Doviziosót, mivel koponyasérüléseket diagnosztizáltak. Szerintük nincs életveszély, de további alapos vizsgálatokra van szükség, hogy kizárják a hosszú távú károsodást.

A dolgok jelenlegi állása szerint nincs további koponyasérülés, bár a jobb kulcscsontja, amelyet egy 2020-as privát versenyen tört el, olasz források szerint újra eltört. A csuklóját is vizsgálják jelenleg. Dovizioso egyébként eszméleténél van és jól reagál.

Dovi visszavonulása óta teljes mértékben a motokrossz iránti szenvedélyének él. Ő a Faenza melletti „04 Park”, korábbi nevén a „Monte Coralli” menedzsere és üzemeltetője. Néhány évvel ezelőttig itt zajlottak az MXGP versenyek.

Dovizioso: „Lorenzo megérkezett a Ducatihoz, azt hitte, mindent szétzúz…”

Forrás :