fbpx

Szörnyű kimondani, de ez van: Quartararónak nem volt választása

Fabio Quartararo, a 2021-es MotoGP-világbajnok legalább 2026 végéig Yamahával fog versenyezni. Alex Hofmann szakértő kifejtette véleményét a francia különös döntéséről.

A Fabio Quartararo és a Yamaha gyári csapat közötti együttműködés meghosszabbításával egy újabb élversenyző középtávú jövője tisztázódott. Alex Hofmann, a ServusTV szakértője, aki maga is évek óta a MotoGP-paddockban tevékenykedik, nem lát alternatívát arra, hogy a francia ne a Yamahánál maradjon.

„Igazság szerint Fabio Quartararo számára nem volt más lehetőség. Pedro Acosta sem elhanyagolható tényező. Az ő érkezése a KTM-hez máris okozott némi felfordulást és hiányt a piacon a topcsapatok között. Ehhez jön még hozzá Marc Márquez helyzete. Ami azt jelenti, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a két gyártónál jelenleg minden pozíciót a legjobb motorosok foglalnak el.”

„A Honda jelenleg kiesik, mint opció Fabio számára. Így marad az Aprilia, mint alternatíva a gyári csapatok közül. Természetesen az olaszokhoz való váltás is szóba jöhetett volna, de szerintem két ok szólt ellene. Egyrészt az Aprilia valószínűleg nehezen tudna a Yamahához hasonló fizetést ajánlani, másrészt az az érzésem, hogy Jorge Martín valószínűbb választás lenne számukra.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy Aleix Espargarónak és Jorge Martínnak ugyanaz a menedzsere, Albert Valera.”

A Desmosedici és az RC16 meglehetősen elérhetetlen ülései és a korlátozott Aprilia-opció mellett Hofmann a Yamaha-szerződés mögött rejlő értéket is hangsúlyozza: „Nem mintha a Yamaha teljesen kikerült volna a képből. A Yamaha versenyképessé akar válni, és ehhez szükségük van Fabióra. Ezért továbbra is jól fognak fizetni neki. A maradás tehát minden, csak nem egy vészmegoldás Fabio számára.”

Hivatalos: Ennél a csapatnál folytatja karrierjét Fabio Quartararo jövőre

Forrás :