fbpx

Suppo: Acosta jobban kommunikál, mint Márquez; a fiatal Rossira emlékeztet

Livio Suppo visszatért a világbajnoki paddockba. A Suzukitól való hirtelen távozása után az olasz az Italtrans Moto2-es csapatának tanácsadójaként tevékenykedik. Természetesen az idei szezonkezdetet sem hagyta szó nélkül.

A szünet alatt egyetlen futamot sem hagyott ki, és nem mulasztotta el, hogy kommentálja a MotoGP híreit, kezdve egy régi ismerőssel: Marc Márquezzel. Livio Suppo az Insellának elmondta, hogy Márquez nem fogja megváltoztatni az egyensúlyt a Ducatinál. „Mindenki tudta, hogy Marc a kezdetektől fogva erős, szóval tényleg nem hiszem, hogy bármi is változna.”

A korábbi csapatfőnök nem hagyta ki az alkalmat, hogy kommentálja Pedro Acosta teljesítményét a MotoGP-ben, akit nem tart meglepetésnek, mert előre látta: „Több volt, mint amire számítottam, de nem volt kétségem afelől, hogy nagyon erős. Az igazán jók rögtön erősek lesznek, és megcsinálják ezeket a dolgokat.”

Acosta esetének magyarázataként kiemel egy mondatot, amit Casey Stoner mondott neki egy nap: „Rögtön van sebességed. Amit az első évben meg kell tanulnod, az az, hogyan kell irányítani. Pedrónak nagy előnye van: ő az első a szupertehetségek közül, aki megtanulta, hogyan kell aerodinamikával rendelkező MotoGP-motort vezetni. Olyan dolgokat csinál, amiket mások nem. Ez lenyűgöző.”

Az egyik legelterjedtebb pletyka, hogy Acosta a gyári KTM-ülésre hajt. Ezzel Miller elveszítené pozícióját, és az olasz menedzser úgy véli, hogy az ausztrálnak van egy versenyzésen kívüli élete, a feleségével és a lányával, ami arra utal, hogy a csapatból való távozása több mint eleve biztosra vehető.

„Függetlenül Pedro érkezésétől, Jack tavaly tisztességes és gyenge versenyeket egyaránt teljesített, ez egy kicsit korlátozza őt, és ezen dolgoznia kell.”

Az Acosta-jelenség Márquezéhez hasonlítható, legalábbis így véli Suppo, aki megemlíti: „Tehetség tekintetében nagyon hasonlóak, és különlegesek. Annyi biztos, hogy Pedro kommunikációs képességei is jobbak, mint Márqueznek, aki szimpatikus és van az a ravasz tekintete. Acostának viszont van egy zavarba ejtő spontaneitása, a fiatal Valentinóra emlékeztet.”

Acosta nemcsak a pályán utasította maga mögé Marc Márquezt, hanem a sportág történetében is

Forrás :