fbpx

A Ducati egy olyan kígyót melenget a keblén, akit csak a dicsőség vezérel?

Marc Márquez egyértelmű célja az, hogy beérje Valentino Rossit a világbajnoki címek számát tekintve, állítja Johann Zarco.

A nyolcszoros világbajnok és hatszoros MotoGP-bajnok Marc Márquez mindössze egy bajnoki címmel van lemaradva a legendás Valentino Rossi által felállított mérleg mögött. Zarco szerint az idei Ducatira való váltása azt a célt szolgálja, hogy Rossi nyomába érjen.

„Szerintem Márquezben akkora lendület van, hogy versenyeket fog nyerni. És fejben a bajnoki címért akar küzdeni. Be akarja érni Valentino Rossit. Szerintem ez érdekes, és szinte örülök, hogy pont akkor hagytam ott a Ducatit, amikor Márquez jött.”

A francia veterán figyelmeztetett arra is, hogy Márquez jelenléte a Ducatin belül aggodalmat fog kelteni a többi versenyzőben.

„Úgy gondolom, hogy Marc Márquez a Ducatin belül olyan, mint farkas a tyúkólban. Pecco nagyon nyugodt, de Marc idegesítő tud lenni a pályán, szóval nagyon érdekes lesz. És a Ducati számára Marc imázsa is óriási.”

Kulcsfontosságú lesz, hogy a Ducati hogyan kezeli Márquez és Bagnaia összecsapásának következményeit. Mégis mindketten lemaradnak a tabellán, két forduló után Jorge Martín, a KTM-es Brad Binder és Bagnaia csapattársa, Enea Bastianini mögött. A 2024-es szezon harmadik fordulója a hétvégén lesz Amerikában.

Ez egy olyan hétvége lehet a MotoGP-bajnok Bagnaia számára, amikor nehéz körülmények között kell összeszorítania a fogait és kiharcolnia egy eredményt, mielőtt olyan pályákra megy, amelyek inkább neki kedveznek, mint a riválisainak.

Acosta megtanítja Marc Márquezt kesztyűbe dudálni, és még fizetnek is neki érte

Forrás :