fbpx

Acosta megtanítja Marc Márquezt kesztyűbe dudálni, és még fizetnek is neki érte

Pedro Acosta pimaszul ítélte meg azt az előzést, amellyel nagy figyelmet kapott a MotoGP-paddockban.

Az újonc Pedro Acosta nem kímélte Marc Márquezt a katari hétvégén. Voltaképpen a történelem ismétli önmagát, hiszen Márquez 2013-ban olyan nagyágyúkat vert meg, mint Valentino Rossi.

„A tévében könnyebbnek látszott, mint ahogy én megtapasztaltam. Ő is megcsinálta Rossival, és most én is megcsináltam. A másik agyára kell menned. Ki kell dugni a fejed és felfordulást okozni. Gyönyörű volt.”

„Remélem, minden olyan szép marad, mint most. Jól érzem magam és fizetnek azért, amit csinálok, mi mást is kívánhatnék!”

A 19 éves Acosta a Moto2 bajnoka, és az igénye, hogy idén a MotoGP-be lépjen, komoly átrendeződést okozott a KTM-nél, hogy megszerezhessék a csodálatos tehetséget. Pol Espargaró volt a felemelkedésének áldozata, aki elvesztette teljes munkaidős versenyzői ülését. A Tech3 GASGAS csapatnál Acosta a katari szezonnyitóra érkezett, alkalmazkodva az új környezetéhez, mégis nagy dolgokra hivatott.

„Nos, csapatot váltottam, főszerelőt váltottam, mindent megváltoztattam. Szóval, megérkeztem, levettem a sisakomat, odajöttek hozzám, és a fülembe súgták: ‘Csak rajta!’. És én mentem, és mindent beleadtam.”

Acosta a MotoGP legfelkapottabb újonca, Márquez 2013-as debütálása óta. Persze akkor a spanyol klasszis rögtön az újonc évében megnyerte a királykategória bajnoki címét. Acosta a mai Ducati-korszakban kevésbé versenyképes gépeken nem számít arra, hogy ilyen magasra szárnyal majd. De olyan nagy nevek, mint Jorge Lorenzo ragaszkodnak hozzá, hogy idén nagydíjat fog nyerni.

Acosta elgondolkodott az útjáról: „Végeredményben látom, mennyit változtam, mióta a bajnokságban vagyok. 16 évesen érkeztem, most pedig már majdnem 20 vagyok, szóval megváltoztam. Az első év nagyon jól ment, a harmadik is, de a második év kemény volt, nehéz volt az elején. Azt hiszem, most már más vagyok ahhoz a versenyzőhöz képest, aki akkor voltam, amikor elkezdtem. Ha nem tanultam volna és nem érettem volna meg, akkor kirúgtak volna a bajnokságból, mert a tempóm, ahogy a motorokat töröm, nem volt normális.”

Acosta nemcsak a pályán utasította maga mögé Marc Márquezt, hanem a sportág történetében is

Forrás :