fbpx

Bagnaia rosszkor volt rossz helyen a MotoGP-legenda szerint, de Márquez az Márquez

Max Biaggi úgy véli, hogy Francesco Bagnaia rosszkor volt rossz helyen, de nem hibáztatható a Marc Márquezzel történt balesetért.

Francesco Bagnaia a Portugál Nagydíjon Marc Márquez mellett próbált elmenni, de a vége az lett, hogy mindketten a kavicságyba kerültek. A versenyigazgatóság versenybalesetnek minősítette az esetet, de mindkét pilótát fontos pontoktól fosztotta meg a bajnoki címért folytatott korai küzdelemben.

„Versenybaleset volt, és nem volt szándékosság, sem az egyik, sem a másik fél részéről” – mondta a MotoGP-legenda, Max Biaggi a Sky-nak.

„Marc megpróbált előzni abban a bal kanyarban, és meglepte Peccót, aki szerintem helyesen tette, hogy keresztbe állt, mert bárki megtette volna, hogy megpróbáljon újra pozícióba kerülni. De talán nem számított arra, hogy Márquez ilyen gyorsan visszajön, amire csak ő képes. Bagnaia rosszkor volt rossz helyen, sajnos mindketten buktak, és ez szégyen a helyezés szempontjából, de azt mondanám, hogy fele-fele arányban van a felelősség.”

A Ducati versenyzői, Bagnaia és Márquez elbagatellizálták annak lehetőségét, hogy az olasz gyártón belül kiéleződtek a feszültségek. Viszont ez az összecsapás a szezon mindössze második fordulójában megadta az alaphangot a MotoGP két hét múlva Texasban esedékes versenyhétvégéjére.

A négyszeres 250 köbcentis bajnok Biaggi az Aprilia márkanagykövete. Az Aprilia Maverick Viñales révén megnyerte a portugál sprintversenyt. Bár a rekordok könyvében a sprintek nem számítanak hivatalos MotoGP-győzelemnek, a spanyol lett az első pilóta, aki három gyártóval is győzött. A reményei azonban, hogy ezt a rekordot a nagydíjon megszilárdítsa, egy váltóprobléma miatt meghiúsultak.

„Hiányzott a teljesség a csapatból, mert Aleix Espargaró Katarban, Viñales pedig Portugáliában indult jól. Ott volt az a nullázás is, amire Viñalesnek nem volt szüksége a múlt hétvégi főfutamon egy technikai probléma miatt, és ez egy kicsit aggasztó. Reméljük, hogy gyorsan megoldjuk. Azt mondták nekünk, hogy a váltóval volt probléma, nem tudjuk konkrétan, hogy mi az. Ha ez nem lett volna, akár a győzelemért is harcolhatott volna.”

A Márquez-Bagnaia bukás egy másik szemszögből – így vélekedik a világbajnok

Forrás :