fbpx

Tragédia a hockenheimi szezonnyitón, 21 éves motoros vesztette életét, miután átgázoltak rajta

Troy Beinlich a Deutscher Langstrecken Cup szombati, hockenheimi szezonnyitó első futamán szenvedett balesetet. A türingiai Pößneckből származó fiatal német pilóta a helyszínen belehalt a balesetben szerzett sérüléseibe.

Aminek szombaton Hockenheimben a 2024-es motorsport szezon ünnepélyes megnyitójának kellett volna lennie, az a nap folyamán szörnyű tragédiával végződött. A Racefoxx 1000 km von Hockenheim, a Deutscher Langstrecken Cupba beszámító Endurance versenyen a futam közben súlyos baleset történt.

Troy Beinlich 13 óra körül a Motodromba való kanyarodás közben elvesztette uralmát a gépe felett, ami balesetet eredményezett. A bukott pilóta mögött haladó két versenyzőtársa ezután már nem tudta kikerülni őt. A versenyt a baleset után azonnal leállították, de hiába érkeztek gyorsan a helyszínre a mentőszolgálatok, Troy Beinlich számára túl későn érkezett a segítség. A 21 éves versenyző a baleset helyszínén belehalt sérüléseibe, mint most kiderült.

A szervezők nem tudnak és nem is akarnak további információkat közölni a baleset pontos körülményeiről. A mannheimi közlekedési osztály a balesetet követően vizsgálatot indított, és szakértő segítségével próbálja megállapítani a halálos baleset okát.

A balesetet követően a szervezők úgy döntöttek, hogy nem folytatják a versenyt, a nap további részét törölték, a tragikus hírről tájékoztatták a jelenlévő csapatokat, és hivatalos közleményben tették közzé a hírt a közösségi média csatornáin.

„A Deutschen Langstrecken Cup első fordulója során a mai [szombati] napon sajnos súlyos baleset történt a verseny közben. A mentőszolgálat és a pálya biztonsági személyzetének minden erőfeszítése ellenére a segítség sajnos túl későn érkezett versenyzőtársunk számára. A balesetet követően a verseny szervezői úgy döntöttek, hogy a versenyt teljes egészében leállítják, és erről tájékoztatják az összes jelenlévő csapatot.”

„Megdöbbentünk és végtelenül szomorúak vagyunk, hogy sportágunk megmutatta csúnya oldalát. A családok és barátok iránti tiszteletből egyelőre nem tudunk és nem is fogunk további részleteket közölni. Kérjük, legyenek megértőek, és adjanak időt és teret a gyászoló családnak. Szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni.”

Két éven belül ez a második halálos baleset ugyanezen a helyszínen. 2022 szeptemberében az IDM szezonzáró fordulóján Leon Langstädtler esett el, majd ezt követően egy mögötte haladó motoros elütötte, és szintén a helyszínen belehalt a baleset következményeibe.

Troy Beinlich 2005-ben kezdte motorsportkarrierjét az ADAC pocketbike-bajnokságban. 2012-ben váltott a Minibike Kupára, ahol összesen három szezonon keresztül versenyzett, mielőtt 2016-ban a Moriwaki Kupára váltott. Beinlich 2017-ben váltott a Supersport 300-as géposztályba, ahol szintén megszerezte első nemzetközi tapasztalatait. Ebben a géposztályban töltött öt szezon után Beinlich 2023-ban debütált az IDM Supersport 600-as kategóriában, ahol bátyjával, Christophtal együtt megalakította a Beinlich Racing Teamet. Beinlich 2024-ben is ugyanebben az osztályban tervezte az újbóli indulást.

Halálos baleset az Esztergom-Nyerges Rally-n, több néző is életét vesztette

Forrás :