fbpx

Bastianini Ducatija fölött úgy énekelnek a versenytársak, mint a Jégkorszakban a keselyűk

Enea Bastianinit emlékeztették arra, hogy olyan magasan jegyzett versenyzők, mint Fabio Quartararo, szimatolhatnak a 2025-ös Ducati ülése körül.

Enea Bastianini eredményes portugál hétvégét futott, miután megszerezte a pole pozíciót, hatodik lett a sprinten, majd második a nagydíjon. De hogy továbbra is nagy a nyomás rajta, az nyilvánvaló volt, amikor Davide Tardozzi, a Ducati csapatfőnöke több agresszivitást követelt tőle a vasárnapi futam előtt.

„Úgy gondolom, hogy Eneának változtatnia kell a hozzáállásán. Agresszívebbnek kell lennie. Mert nem volt képes előzni [a sprinten]. Nem azért, mert korán fékezett. A MotoGP-ben az a probléma, hogy a motorok és a versenyzők nagyon magas szintet képviselnek, és ez lapossá teszi a versenyt. Szóval ahhoz, hogy előzz, azt kell tenned, amit Marc Márquez tett Jorge Martínnal. Agresszívebbnek kell lenni. Azt hiszem, Enea megértette ezt.”

A 2024-es év második fordulója után a MotoGP tabellájának harmadik helyén áll, csapattársa, Francesco Bagnaia előtt. Bagnaia jövője azonban biztos, miután új szerződést írt alá, míg a rajtrácson több versenyző is szemet vetett Bastianini gyári Ducatijának jövő évi pozíciójára. Bastianini első évét az első sprintversenyen elszenvedett súlyos vállsérülése tette tönkre.

Michael Laverty a TNT Sportsnak így nyilatkozott: „Mindent megkapott, amit akart – a gyári Ducati szerződést. Erre kiütötték. Vállsérülés, egész szezonban hátráltatta. Nem volt elégedett a GP23-assal, de úgy tűnik, az új motor fekszik neki. Gyors volt Katarban, gyors volt a teszteken. Pole pozíció [szombaton]. Mi a problémája? Az, hogy Pecco a garázs másik oldalán van. Tudjuk, hogy Fermín Aldeguer a Ducatihoz szerződött. Tudjuk, hogy Fabio Quartararo szerződése lejárt. Tudjuk, hogy Martin a gyári Ducatit akarja…Szegény Enea felépül, erre mindenki az ő helyére pályázik. Szóval nem igazán van ideje teketóriázni.”

„Az önbizalma kezd helyreállni. Kezd magára találni a gyári Ducatival. Ez megnyugtatja őt. Most következik a COTA, ahol már nyert korábban. Megpróbálhatja a szerződést korán kibokszolni. Mert mindenki az ő ülését akarja.”

Viñales kiszorította Bagnaiát az első sorból, de Bastianinivel még ő sem bírt

Forrás :