fbpx

Gigi Dall’Igna személyesen lobbizott Aldeguerért, pedig teljesítménye közel sem volt egyenletes

Gigi Dall’Igna beszélt a spanyol Moto2-es „csiszolatlan gyémánt”, Fermín Aldeguer korai szerződtetéséről a királykategóriába.

Fermín Aldeguer Ducati-szerződéssel a zsebében érkezik a 2025-ös és 2026-os MotoGP-világbajnokságra. Ez hétfőn vált hivatalossá. Az olasz gyártó azonban egyelőre még titkolja, hogy a 18 éves spanyol melyik csapatnál fog versenyezni. Azonban nagy valószínűséggel Paolo Campinoti Prima Pramac Racing csapata lesz az.

Ez azt jelenti, hogy az amúgy is mozgalmas átigazolási piac a színfalak mögött a vártnál is hektikusabb lesz, számos pilóta szerződése jár le a gyárakkal 2024 végén. A Ducati is csökkentheti a Desmo motorjainak számát a rajtrácson 2025-re. Mindez olaj a tűzre.

Fermín Aldeguer 2025-től ismét a nála egy évvel idősebb Pedro Acosta ellenfel lesz, aki ellen még gyermekkorában mini motorokon csatázott otthon.

A Ducati főnöke, Gigi Dall’Igna személyesen lobbizott Aldeguerért, annak ellenére, hogy még nem volt egyenletes szezonja. A 2023-as év utolsó négy futamát azonban zsinórban megnyerte.

„Szeretném üdvözölni Fermínt a Ducatinál. Alig várjuk, hogy a Desmosedicin láthassuk őt. Nagyon örülök ennek a megállapodásnak, hiszen Aldeguer a MotoGP új generációjának egyik legerősebb versenyzője.”

„Már az elmúlt években is figyeltük Fermín fejlődését, és 2023-ban hihetetlen gyors volt. Még mindig nagyon fiatal srác, akiben megvan a potenciál és a tulajdonságai ahhoz, hogy sokat elérjen. Minden technikai támogatást megadunk neki, amire szüksége van a további fejlődéshez.”

Óriási meglepetés: Fermín Aldeguer a Ducati nyergében 2025-ben

Forrás :