fbpx

Óriási meglepetés: Fermín Aldeguer a Ducati nyergében 2025-ben

A spanyol Moto2-es pilóta, Fermín Aldeguer a jelek szerint megegyezett a Pramac Racing csapatával.

A MotoGP-világbajnokságban a 2024-es szezonban még csak egy futamot rendeztek. Ennek ellenére máris egy nagyon izgalmas átigazolás van kilátásban. A nagyon fiatal spanyol Fermín Aldeguer, aki több MotoGP-csapat számára is érdekes opció volt, megegyezett a Pramac Ducatival.

A legfrissebb olasz információk szerint Aldeguer átigazolását a Pramac Ducati alakulathoz már ezen a héten bejelenthetik. A 18 éves murciai versenyző a szezon utolsó négy futamát megnyerte a Moto2-es géposztályban a Boscoscuro 2023-as motorral, összesen öt győzelmet aratva a 2023-as idényben.

Annak ellenére, hogy a Moto2-es szezon kezdetén csapattársa, Alonso Lopéz háttérbe szorította, és még pontot sem szerzett, Aldeguer kétségtelenül a paddock egyik legnagyobb tehetsége. Karrierje rendkívüli. A dél-spanyolországi fiatalember tinédzserként kezdetben a spanyol 600 köbcentis bajnokságban ért el sikereket. Innen 16 évesen ugrott át az európai Moto2-es sorozatba. A 2022-es bajnoki cím megnyerésével állandó helyet kapott a Luca Boscoscuro által vezetett Speed Up World Championship csapatban.

Egy ilyen átigazolás felbolydulást okoz a MotoGP versenyzői piacán. A fiatalember korai szerződtetése azonban több mint érthető lenne. A Prima Pramac csapatfőnöke, Gino Borsoi maga is feltételezi, hogy az első számú versenyzője, Jorge Martín 2025-ben már nem a csapatnál fog versenyezni. A Pramac Racingnek gondolnia kell a jövőre. Minél hamarabb sikerül pótmegoldást találni az esetlegesen távozó „Martinator” helyére, annál jobb.

A Ducati szempontjából egy másik körülmény is felmerült. Gigi Dall’Igna szerint nem zárható ki a jelenlegi nyolc motorból álló flotta csökkentése 2025-re.

A fehér már a múlté, agresszív pirossal hódít idén a Prima Pramac Ducati

Forrás :