fbpx

Melandri európai gyártót zárt ki a világbajnoki esélyesek közül és megnevezte Bagnaia legnagyobb kihívóját

Csak azért, mert a MotoGP pilótái visszavonulnak az aktív versenyzéstől, még nem jelenti azt, hogy nem követik figyelemmel az eseményeket. Marco Melandri például sosem hagy ki egy alkalmat sem, hogy élvezze a versenyeket.

Marco Melandri az Insellának elmondta, hogy számított Marc Márquez katari teljesítményére, és azt jósolja, hogy „néhány versenyen szárnyalni fog, de sok más futamon átlagosan vagy az alatt teljesít majd.”

Visszavonulása (2010) óta eltelt néhány év, és úgy véli: „A MotoGP sokat változott, mert ha Acosta nem lett volna, nem lett volna előzés. Binder kettőt hajtott végre összvissz. Ott volt, Binder és Martín után ment, aztán az utolsó körökben sokat szenvedett, de gyors volt. Austinban, a Sachsenringen és Valenciában előnyben lesz.”

Acostát azonban nem tekinti világbajnoki esélyesnek, mert tekinti őt Pecco Bagnaia riválisának. Ha Melandrinak egy másik versenyzőre kellene tennie a pénzét a küzdelemben, bár szerinte Bagnaia verhetetlen lesz, talán Binder mellett döntene. Szerinte a dél-afrikai nem hibázik sokat, agresszív, gyors, és szerinte a KTM idén sokat fejlődött.

Melandri számára az Aprilia, az egyik történelmi márka, úgy véli, hogy voltak problémák, mert Aleix Espargaró szombaton bukott. „Könnyű volt azt gondolni, hogy vasárnap akár a győzelmet is megszerezhette volna.”

Viñalesről nincs véleménye; Oliveira szerinte nagy bajban van, Raúl Fernándezről pedig azt mondja, hogy nem lehet a hétvége alapján ítélni. Tudja, hogy amikor a motor működik, akkor versenyképes, de mindig sokat szenvedtek a kanyarokban. „Nem várom el, hogy az Aprilia elég következetes legyen ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcoljon.”

Bagnaia leiskolázta a mezőnyt Katarban, Acosta bemutatkozott Marc Márqueznek versenykörülmények között

Forrás :