fbpx

A KTM a szőnyeg szélére állíthatja Millert, ha az ausztrál nem szedi össze magát

Jack Millernek össze kell kapnia magát, mivel Pedro Acosta remek debütálásával veszélyt jelenthet az ausztrál helyére a gyári KTM-nél.

Jack Miller a szezonnyitó katari MotoGP-főfutamon bukott. Sikerült ugyan visszaállnia a versenybe, de mindössze a 21. helyen végzett (utolsóként a nagydíjat befejező versenyzők közül), a sprinten pedig 10. lett. Hogy Miller hétvégéje még elkeserítőbbnek tűnjön, a debütáló Pedro Acosta a vasárnapi futamon egyenesen brillírozott.

„Jack számára az a probléma, hogy eljön majd az az idő, amikor érezni kezdi magán a nyomást” – mondta Sylvain Guintoli.

„Ott van Pedro Acosta, aki rögtön képes volt felvenni a harcot az élmenőkkel. Most mindenki a szerződésekről beszél. Ez az az időszak, amikor néhány versenyző már hosszabbított, gondoljunk csak Pecco Bagnaiára, Brad Binderre stb. Binder mellett az a második hely is megüresedhet, Acosta pedig szemet vethet rá. Millerre így nagy nyomás nehezedik.”

„A sprinten úgy döntött, hogy a lágy első gumit használja, ő volt az egyetlen versenyző. Ez azt jelenti, hogy kétségei voltak a közepessel kapcsolatban. Erre a futamra [vasárnap] a közepest tette fel, és bukott. Szóval ez sem tesz jót az önbizalmának.”

A még mindig csak 19 éves Acosta lenyűgöző első MotoGP-futamot teljesített a Tech3 GASGAS-szal, mindkét Márquez testvért megelőzte, mielőtt a gumikopás miatt a kilencedik helyen ért volna célba.

Míg Binder hosszabb távú szerződést kötött a KTM-mel, Miller és Augusto Fernández szerződése az idei szezon végén lejár. Acosta nagyszerű szezonkezdése, Miller rossz katari eredményével párosulva, újabb kérdéseket vet fel a 2025-ös szezonra.

Bagnaia leiskolázta a mezőnyt Katarban, Acosta bemutatkozott Marc Márqueznek versenykörülmények között

Forrás :