fbpx

A Ducati-szendvicsbe egy Aprilia fért be Katarban, Martín rekordidővel a pole-ban

Martín hozta a kötelezőt. Nem a levegőbe beszélt, mikor azt mondta, hogy idén minden erejével azon lesz, hogy megszerezze a világbajnoki címet. 

A kvalifikáció első szakaszának szereplői között meglepő nevekkel találkozhattunk. Mindkét Yamaha, valamint a Repsol Honda versenyzői is felsorakoztak a résztvevők között. Ám ugyanilyen megdöbbentő volt Marco Bezzecchi szereplése is az időmérés ezen részében.

A Trackhouse Aprilia pilótái nagyszerűen szerepeltek az előző edzésen, ám mégsem jutottak be egyenes ágon a Q2-be. A Q1 legelején ők álltak a két továbbjutó helyen. Bezzecchi azonban nem sokat teketóriázott, gyorsan letaszította Oliveirát a második helyről, így egyelőre bízhatott a továbbjutásban. Figyelemre méltó látvány volt az is, hogy Luca Marini az utolsó helyen szerénykedett.

Az edzés következő szakaszában szinte egyszerre tért vissza a mezőny összes tagja a pályára, Quartararo azonban kivárt. Oliveira zseniálisan kezdte a következő gyors körét, őt követte Zarco, aki kihasználva a portugál pilóta szélárnyékát, még jobb idővel szelte az aszfaltot. Az első hely megszerzésétől mindketten elmaradtak, de végül a francia megszerezte a második továbbjutó pozíciót. A negyedik szektorban eközben megjelentek a sárga zászlók. Joan Mir esett el. Raúl Fernándezt azonban ez sem tarthatta vissza. 3 piros szektorral kezdte a következő kört, de félre kellett állnia, hogy elkerüljön egy kicsúszást. Miller zseniálisat hajrázott, végül le tudta gyűrni Zarcót és átvette tőle a második helyet.

A Q2-t Miller kezdte a legjobban, majd érkezett Marc Márquez, aki másodpercek alatt az élre ugrott. Elsősége azonban nem tartott sokáig, mert márkatársai, Bagnaia, Di Giannantonio és Martín letaszították a trónról. A délelőtti edzés győztesen, Álex Márquez mindössze a 12. helyen szerénykedett 7 perccel a kvalifikáció vége előtt.

Az időmérő hajráját Bagnaia kezdte a legjobban, de nem tudta átvenni a vezetést Martíntól. Miller és Espargaró is nagyszerű körön volt, utóbbi ideje elég volt ahhoz, hogy maga mögé utasítsa Bagnaiát. Acosta a 9. helyről a6.-ra lépett előre, mikor megjelentek a sárga zászlók a kettes szektorban. Raúl Fernández esett el.

Martín igyekezett tovább javítani saját idejét, de Binder bukása mind az ő, mind a többi versenyző javítási lehetőségét derékba törte. Végül Martín, Espargaró és Bastianini alkotják majd az első sort a késő délutáni sprintversenyen, valamint a holnapi főfutamon.

A kvalifikáció végeredménye: