fbpx

Lorenzo: Acosta pont olyan varázslatos, mint Márquez, de mégis stabilabb

Van egy döntő különbség Marc Márquez és Pedro Acosta között, melyre Jorge Lorenzo hívta fel a figyelmet.

A tizenéves sztár, Pedro Acosta a hétvégén, a katari szezonnyitón robban be a MotoGP színpadára. A tavalyi Moto2-es bajnokot a paddockban széles körben dicsérték az előszezoni teszteken nyújtott teljesítményéért, és sokan hasonlítják Márquezhez. A 31 éves spanyol 2013-ban, újonc évében nyerte meg a MotoGP bajnoki címét.

Lorenzo ugyanazt a varázst látja Acostában, ami a fiatal Márquezben is megvolt, de….

„Igen, de ő más, mint Marc. Márquez az agresszivitás és a kockázatvállalás örvénye volt. Minden körülmények között és mindenáron nyerni akart. Soha nem volt elégedett, még ha nem is érezte jól magát a motoron, még ha nem is tetszett neki a pálya, akkor is ott volt mögötted, és megpróbált megelőzni, hogy legyőzzön. Viszont sokat esett, mindig is sokat esett. 2013-ban 20 bukása volt, és megnyerte a bajnoki címet. 2017-ben 26.”

„Acosta olyan versenyző, aki nem szeret esni, jobban tisztában van a kockázattal. Ő sokkal kontrolláltabb módon csinálja a dolgokat, de eddig ugyanolyan tehetséges. Hasonló, de mégis más, és még jobb számokat is hoz, mint Marc. Elvileg ő a következő sztár, aki győzni fog a MotoGP-ben, de vigyázzunk Fermín Aldeguerrel is.”

Bár Aldeguer 2024-ig a Moto2-ben marad, a Ducati vezetői már most elismerték, hogy érdeklődnek a megszerzése iránt a jövő évre.

Acosta azonban a hétvégén kezdi meg élesben királykategóriás pályafutását, és a tesztek során Sepangban és Katarban is nagyszerűen szerepelt. Márquez teljesítményét elérni azonban hatalmas feladat a MotoGP-ben. Idén pedig új reményekkel pattan a Ducatira, remélve, hogy megállíthatja az elmúlt három év lejtmenetét.

Van, akit nem szabad leírni, de Doohan jóslata szerint Acosta lehet 2024 jokere

Forrás :