fbpx

A fehér már a múlté, agresszív pirossal hódít idén a Prima Pramac Ducati

A tavalyi csapatvilágbajnok Prima Pramac Racing nemrég mutatta be a 2024-es MotoGP-szezonra tervezett arculatát, Jorge Martínnal és Franco Morbidellivel az F1-es paddockban, Sakhirban.

A Prima Pramac Racing már a 2024-es konstrukció leleplezése előtt is címlapokra került szerdán, ugyanis a Motorsport.com-tól származó információk szerint Fermín Aldeguer személyében már meg is erősítették az első Pramac Ducati versenyzőt a 2025-ös évre. A 18 éves spanyolnak a Gigi Dall’Ignával januárban tartott találkozón többéves szerződést helyeztek kilátásba a Borgo Panigale-i gyártóval. A Ducati tehát ismét a fiatalokra koncentrál, hiszen a kétszeres MotoGP-világbajnok Pecco Bagnaia 2018-as Moto2-es világbajnoki címe előtt, a télen szerződött le idő előtt az olaszokhoz.

Szerda este azonban Paolo Campinoti jelenlegi versenyzői kerültek a középpontba a Bahrain International Circuit-en: Jorge Martín és Franco Morbidelli most mutatta be a 2024-es szezonra jelentősen megváltozott dizájnját.

„Ez egy nagy változás számunkra, eddig mindig is fehérek voltunk. Szerintem így sokkal jobb és sokkal agresszívabbnak tűnik. Remélhetőleg a pályán is agresszívek leszünk” – jegyezte meg Martín.

A 2023-as világbajnokság második helyezettje nem titkolja világbajnoki ambícióit: „Remélem, javíthatunk a tavalyi eredményen és nyerhetünk.”

Új csapattársa, Morbidelli, a 2017-es Moto2-es bajnok és a 2020-as MotoGP második helyezettje már nagyon várja debütálását a Ducatin: „Nagyszerű lehetőség ez számomra két nehéz év után. Nagyon jó érzés, hogy felpattanhatok a legjobb motorra, és vezethetem. Megpróbálok majd jó eredményeket elérni és nagyszerű tempót diktálni a szezon során. Minden bizonnyal időbe telik majd, különösen az elején. De azt tervezem, hogy a lehető leggyorsabban felzárkózom.”

Martín kirobbanó formában kezdte az előszezont, Márquez a top 10-ben

Forrás :