fbpx

Csak, mert jön egy Márquez, boruljon minden a Gresininél? – Kizárt!

A 2024-es előszezon egyik meglepetése volt, hogy a Gresini Racing még a MotoGP szupersztárjával, Marc Márquezzel sem mutatkozott be pénzügyileg erős címszponzorral. Erről Carlo Merini kereskedelmi igazgató nyilatkozott.

A MotoGP jelenlegi mezőnyében nincs még egy név, amely nagyobb figyelmet keltene, mint Marc Márquezé. Különösen igaz ez a 2024-es szezon előtt. A nyolcszoros világbajnok és 85-szörös GP-győztes tizenegy év után a Repsol Honda gyári versenyzőjeként most a Ducatinál próbál szerencsét.

Az Apriliával közös hét év után a Gresini Racing 2022-től ismét önálló csapatként versenyez a motoros világbajnokság királykategóriájában, és ehhez a Ducatival szövetkezett. A siker gyorsan igazolta a három éve elhunyt csapatalapító Fausto Gresini özvegye, Nadia Padovani által vezetett olasz csapatot. Enea Bastianini két évvel ezelőtt a Katari GP megnyerésével álomszerűen indította a csapat mozgalmas történetének új fejezetét, amelyet további három MotoGP-győzelem és a világbajnoki harmadik hely követett a „Bestia” számára 2022-ben.

Tavaly Álex Márquez két sprintgyőzelemmel szerzett örömet a csapatnak, Fabio Di Giannantonio pedig pedig megszerezte első diadalát. Ennek ellenére „Diggiának” távoznia kellett, mivel a Gresini Racing egy őrült átigazolási piac puccsát hajtotta végre Marc Márquez szerződtetésével.

A spanyol szupersztár 2023. november 28-án, a valenciai teszten gurult ki először a Gresini bokszából, hatalmas médiaérdeklődés mellett, amely azóta is töretlen. Marketing és kereskedelmi szempontból ezért meglehetősen meglepő volt, hogy a Gresini Racing ilyen körülmények között nem mutatott be új főszponzort 2024-re.

„Nem akartunk radikális változtatásokat eszközölni csak azért, mert Marc most csatlakozott hozzánk” – mondta Carlo Merlini, kereskedelmi igazgató.

„A fő gondunk, a fókuszunk az volt, hogy a meglévő szponzorokat megtartsuk, és még néhányan csatlakoztak a családhoz. Összességében elégedettek vagyunk velük. Pénzügyi szempontból a csapat nagyon-nagyon jól be van biztosítva.”

„Amint megtaláljuk a megfelelő céget a megfelelő projekttel, nagyon szívesen látjuk őket. Ahogy mondtam, a csapat pénzügyi szempontból nagyon stabil. Ez a stabilitás címszponzor nélkül is megvan. Lehet, hogy csak három-négy szponzorral több van nálunk, mint a többieknél, ami kockázat szempontjából sokkal jobb helyzet. Nem függünk túlságosan az egyes szponzoroktól, a költségvetés eléggé szétszórt. Természetesen egyesek a motoron nagyobbak, mint mások, de általában 5-10 százalékot veszítünk maximum, ha elveszítünk egy támogatót. Nagyon stabil a helyzetünk, és nem aggódunk.”

Mindegy, hogy Honda vagy Ducati ─ Márquez számára a nagyapjának tett ígérete a legfontosabb

Forrás :