fbpx

A tavalyi szezon után kiégett Rivola szerint: A Forma─1-nek van mit tanítania nekünk

A MotoGP jövője bizonytalan. A jelenlegi szabályok 2026 végén lejárnak, és gyakorlatilag a paddockban már most minden fontos hang azt feltételezi, hogy drasztikus változások lesznek, amelyek minden szintet érintenek. Massimo Rivola, az Aprilia vezérigazgatója ismét megerősítette ezt, egy lépéssel tovább ment, és a világbajnokság paradigmaváltását vetítette előre.

Az egész Rivola GPOne-nak adott, a sprintversenyzést kritizáló szavaival kezdődött, aminek hatására paradigmaváltásról beszélt.

„Mostanában nem beszéltünk a Dornával, de személy szerint a sprintek beiktatásával a tavalyi szezont kiégve fejeztem be.”

„21 vagy 22 nagydíj túl sok, le kell ülnünk Carmelo Ezpeletával, és ki kell találnunk valamit. Talán kevesebb futamot kellene rendeznünk Olaszországban és Spanyolországban, általában Európában, és oda kell mennünk, ahol a pénz van. Fontos szponzorokra van szükségünk, és hogy vonzzuk őket, Indonéziában, Indiában, érdekes piacokon kell versenyeznünk.”

„A cél most az, hogy nagyobb érdeklődést generáljunk egy olyan sportág iránt, amely számomra szenzációs. Át kell alakítanunk a versenyzést eseményekké, és a Forma─1-nek van mit tanítania nekünk. Mi, gyártók is részei vagyunk ennek az üzletnek, és beszélnünk kell a Dornával, hogy legyen egy olyan jövőképünk, amely nem rövid távú.”

„Az F1 sokat fektetett be, még a karakterekbe is, mint vendégszereplőkbe. Emelte a minőséget és egy másik világot teremtett. Nem a motorrajongót kell keresni, hanem a teniszrajongót, hogy felfedezze a MotoGP szépségét. Volt egy kísérlet a paddock felosztására, de ezt elvetették. Kell valami, ami a MotoGP-t ugyanolyan elérhetetlenné teszi, mint az F1-et.”

És persze nem hagyta ki az alkalmat, hogy a 2027-es szabályokról is beszéljen, amit így foglal össze: „A motorok lassabbak lesznek. Most elég gyorsak, szóval nem rossz hír, hogy csökken a teljesítmény. Kevesebb lesz az aerodinamika, így a versenyző fontosabb lesz, mint a motor.”

Az Aprilia még egy „grillrácsot” is bevetett, de a címvédő ellen nem találták a jó receptet

Forrás :