fbpx

Közel sem tökéletes a motor, de Mir örül, hogy a Hondánál végre valami elindult

Joan Mir szerint a Honda fejlődése volt a legjelentősebb a gyártók közül. Ezenkívül egyértelműen örül az 1:57,3-es köridejének.

A 26 éves spanyol egyre inkább a Honda leggyorsabb pilótájává válik. A 2020-as világbajnok a szezon első tesztjén, Sepangban folyamatosan gyorsabb volt márkatársainál, és a harmadik napot a 10. helyen zárta. Kevesebb mint 7 tizeddel maradt el az élmezőnytől.

„Ha megnézzük a puszta számokat, láthatjuk, hogy jóval gyorsabbak voltunk, mint tavaly. Elmennék odáig, hogy azt mondjam, ennek örülnünk kell. A második új szett gumival ugyan utolsó kanyarban buktam, mert elvesztettem a motor elejét. Talán találhattam volna még néhány tizedet, de elégedett vagyok a futott idővel.”

„Amikor elkezdtem nyomni, jött a köridő. Itt nem minden nap megy az ember 1:57,3-at. Természetesen a többiek is javultak, de ehhez képest mi tettük a legnagyobb lépést előre. Közelebb kerültünk hozzájuk.”

Bár minél forróbb az aszfalt, annál nagyobbak a Honda problémái: „Nem találunk tapadást. Minél kevesebb tapadásod van, annál inkább az első keréken kell motoroznod. Ez megemeli a gumik hőmérsékletét, ami problémákat okoz a fékekkel. A tapadás a köridők kulcsa.”

„Viszont nem lehet összehasonlítani az itteni motort azzal a 2024-es prototípussal, amelyet Misanóban próbálhattunk ki először. A valenciai utolsó teszthez képest ez a motor nagyon hasonló, de mégis új. A csapatszerkezetben végrehajtott változtatások meghozzák gyümölcsüket. Japánban pedig fantasztikus munkát végeznek. Katarban ismét új alkatrészeket kapunk. Boldog vagyok, mert látom, hogy valami elindult.”

Az Aprilia még egy „grillrácsot” is bevetett, de a címvédő ellen nem találták a jó receptet

Forrás :