fbpx

Meglepő, ki a leggyengébb Ducati-pilóta a sepangi teszt alapján

A tavalyi világbajnoki bronzérmes Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing) a 15. helyen gyengélkedett a MotoGP sepangi tesztjén. Még mindig nem érzi jól magát a GP23-ason.

Míg új VR46-os csapattársa, Fabio Di Giannantonio a nyolcadik helyen zárta a háromnapos programot, Marco Bezzecchi volt az egyetlen MotoGP-pilóta, aki nem tudott javítani a sepangi teszt utolsó napján.

„Volt egy kis problémánk a motorral, ezért úgy döntöttünk, hogy nem erőltetjük tovább. Inkább tovább dolgoztam a vezetési stílusomon.”

Az összesített tabellán így Bezzecchi a legrosszabb Ducati-pilóta, fél másodperccel lemaradva „Diggia”, és több mint egy másodperccel a teszt leggyorsabbja, a világbajnok Francesco Bagnaia mögött.

A 25 éves olasz érthető módon nem volt a legjobb hangulatban.

„Jelenleg nem vagyok boldog. Szerdán jobban éreztem magam, mint csütörtökön. Sok mindent kipróbáltunk, de ez nem segített abban, hogy jobban érezzem magam a motoron. Végül visszatértünk a második nap beállításaihoz.”

„A tavalyi motoromhoz képest nagy gondjaim vannak a fékezéssel, nem bízom az első kerékben féktávokon. A kanyarok kijáratánál is nehézségeim vannak, egyszerűen hiányzik az önbizalmam. Vannak gyenge pontjaink, de szerintem megtaláljuk a módját, hogy kiküszöböljük őket.”

„Már Valenciában is észrevettem ezeket a problémákat. Ott egy körön keresztül nagyon gyors voltam, de minden egyes kör után egyre többet veszítettem. Itt Sepangban még jobban szenvedtem. A pálya rengeteg tapadást kínál, a körülmények hihetetlenek. Ilyenkor az ember folyamatosan próbál egyre gyorsabban és gyorsabban menni, de már ott tartok, hogy nem tudok több kockázatot vállalni.”

Az Aprilia még egy „grillrácsot” is bevetett, de a címvédő ellen nem találták a jó receptet

Forrás :