fbpx

Acosta támad, és Márquez szerint ez a jó mentalitás

A spanyol szupersztár, Marc Márquez a sepangi teszt után értékelte testvére, Álex, valamint az újonc Pedro Acosta teljesítményét.

A nyolcszoros világbajnok Marc Márquez összegző gondolata a megerőltető sepangi MotoGP-teszt után az volt: még időre van szüksége. A Gresini Ducati újonca egy példát is felhozott a téma kapcsán: „Amikor például Jorge Lorenzo a Ducatihoz került, úgy tűnt, hogy még nagyon messze van az élmezőnytől. Az emberek eleinte azt mondták, hogy soha is nem fog felérni oda. De aztán futamokat nyert. Az öcsémnek időbe telt, de tavaly év végén már gyors volt. Meglátjuk.”

„Tudtam, hogy Sepangban megmutatkozik majd a valóság. Martínnal megint így volt: kigurult, és bumm, azonnal gyors volt! A Hondával két kifutás után szinte mindig pontosan a köridőmön belül voltam. De a Ducatival jelenleg még tovább tart elérni ezt, Sepangban is sokáig tartott. Összehasonlítom az adatokat a Ducatival, de a vezetési stílust még inkább. A motorok nagyon hasonlóak.”

A hatszoros MotoGP-bajnok így nyilatkozott testvéréről, Álex Márquezről, aki 1:56-os idejével a negyedik helyen zárt: „Álex nyerte a sprintet Sepangban. A rajtrács első sorában állt, ha jól emlékszem, és a főfutamban is második lett. A teszten is szupergyors volt, ami szintén jót tesz a csapatunknak. Hihetetlen időt ment a három gyári Ducati mögött. Ez pozitívum. A versenytempót tekintve közelebb voltunk egymáshoz. Természetesen minden jót kívánok neki.”

Márquez újonc honfitársáról, Pedro Acostáról is elmondta a véleményét: „Acosta szupergyors lesz ebben a szezonban. Pedro már a shakedown teszten is jól szerepelt, az élen állt. Persze, bukott – nem tudom, hányszor -, de ez is hozzátartozik. Így tanulsz. Támad – ez jó mentalitás! Mindig is ez volt a versenyfilozófiám. Talán ezúttal egy kicsit tovább fog tartani. De ő gyors, ő egy szuper tehetség. Lehet, hogy időbe telik, de előbb-utóbb a világbajnoki címért fog versenyezni.”

Az Aprilia még egy „grillrácsot” is bevetett, de a címvédő ellen nem találták a jó receptet

Forrás :