fbpx

Álex Márquez: A bátyámnak nincs szüksége a segítségemre, már így is túl jól szerepel

A MotoGP harmadik sepangi tesztnapján Álex Márquez egyike volt annak a négy versenyzőnek, aki átlépte az 1:57-es határt. Erős teljesítményt nyújtott, és beszélt testvére eredményéről is.

Álex Márquez remek időt futott a malajziai teszt harmadik napján. A mindössze négy versenyző egyikeként (mindannyian Ducatival) 1:56-os időt ért el. Az 1:56.938-as idejével a negyedik helyen végzett, mindössze 0,26 másodperccel elmaradva a sepangi teszt leggyorsabbjától, a világbajnok Francesco Bagnaiától.

„Természetesen a mai nap csak a köridőkről szólt, a pontokat viszont csak a bajnokság során adják. Persze jól néz ki, ha 1:56.9-es időt érsz el, ez boldoggá tesz engem és a csapatot is. De ez nem egy reális idő.”

A Gresini Ducati versenyzője elégedett volt a csapat teljesítményével is: „A megfelelő időben levontuk a következtetéseket, és a mai sprint szimuláció is segített nekünk. Voltak problémáink a kipörgésgátlóval, de meg tudtuk oldani őket. Most sokkal felkészültebben utazhatunk Katarba. Fárasztó, de kielégítő néhány nap volt.”

„Ezen a versenypályán teljesítettük a célunkat. A technikusoknak mindig van egy plusz ötletük, amit szívesen tesztelnének, de akkor 80 körnél többet kellene tennünk egy nap. Ez fizikailag nem lehetséges.”

Míg Álex Márquez teljes mértékben ki tudta használni a három tesztnapot, addig testvérének, Marcnak már az első napon problémái voltak.

„Természetesen hátrányban volt, de nincs rászorulva a segítségemre. Ahhoz képest, hogy még csak néhány napja ismeri a Ducatit, túlságosan is jól szerepel.”

Az Aprilia még egy „grillrácsot” is bevetett, de a címvédő ellen nem találták a jó receptet

Forrás :