fbpx

Hivatalos: Davide Brivio a Trackhouse csapatfőnöke

A sepangi teszt utolsó napján a Trackhouse újonnan alakult Aprilia ügyfélcsapata hivatalosan bejelentette: Davide Brivio a csapatfőnök.

Davide Brivio sikeres MotoGP-csapatmenedzser volt a Suzukinál 2014-től 2020 végéig, és miután Joan Mirrel megnyerte a bajnoki címet, „átigazolt” az Alpine-hoz a Forma-1-be, de a franciáknál nem rendelkezett azzal a befolyással, amit előtte ígértek neki.

December 12-én az Alpine Racing megerősítette, hogy Brivio és a Forma-1-es csapat útjai közös megegyezéssel elválnak 2023 végén. Az indoklás szerint az 59 éves olasz más karrierlehetőségeket akart keresni. Nyílt titok volt, hogy szíve továbbra is dobog a MotoGP-ért.

Most már hivatalos: Davide Brivio a Trackhouse Racing Team csapatfőnökeként visszatér a kétkerekű versenyzés világába.

A csapat tulajdonosa, Justin Marks így nyilatkozott: „Hihetetlen, hogy valaki Brivióhoz hasonló kaliberű ember lesz a Trackhouse Racing MotoGP csapat élén. Mindannyiunkat lenyűgözött az elkötelezettsége. Attól a pillanattól kezdve, hogy megismertem, tudtam, hogy tökéletesen illik majd a Trackhouse projektjébe. Tudom, hogy nagyszerű dolgokra fog vezetni minket a pályán és azon kívül is.”

„Minden nagyon gyorsan történt az elmúlt napokban, miután Justin megkérdezte, támogatnám-e a Trackhouse-t a MotoGP-ben” – tette hozzá Davide Brivio.

„Izgalmas, hogy részese lehetek ennek az új projektnek, és alig várom, hogy jobban megismerhessem a Trackhouse-t, és meglássam, mit hozhatunk a MotoGP-be abból a sikeres elképzelésből és tapasztalatból, amelyet a cég más sportágakból és környezetekből szerzett. Ez két világ nagyszerű kombinációja lehet.”

 

Az Alpine-tól távozó Davide Brivio segíthet a kilátástalan helyzetbe került Yamahán

Forrás :