fbpx

A csíkos csillagos csoda ─ íme Kevin Schwantz kedvenc Apriliája

Az 1993-as 500 köbcentis szezon világbajnoka, Kevin Schwantz is jelen volt a péntek esti Los Angeles-i Trackhouse Aprilia csapatbemutatón.

A MotoGP-csapatok közül a Trackhouse-on volt a sor, hogy lerántsa a leplet idei festéséről. Vagy, ha az nézzük, voltaképpen az elsőről, ugyanis az RNF nem kapott rajtengedélyt 2024-re. Az eredeti elképzelés az volt, hogy a motor dizájnja a 2017-ben elhunyt 2006-os MotoGP-világbajnok, Nicky Hayden előtt tiszteleg majd. Ám ezt a csapat nem erősítette meg.
Kevin Schwantz 1993-as bajnoki címe óta csak két amerikai világbajnok volt a királykategóriában: Kenny Roberts Jr. 2000-ben és a már említett Nicky Hayden. Az utolsó amerikai győzelmet Ben Spies szerezte 2010-ben, és az elmúlt évtizedben nem volt említésre méltó amerikai versenyző.

Schwantz bízik abban, hogy egy amerikai csapat bevonása segíthet megtalálni néhány feltörekvő fiatalt, és némi izgalmat generálni. Elmondta, hogy egyenesen imádja a dizájn kulcselemeit, a csillagokat és a csíkokat a motoron.
2024-ben a Trackhouse Miguel Oliveira és Raúl Fernández tehetségére támaszkodik:

„Azt hiszem, mindannyian láttuk, hogy Raúlnak csak egy kis finomhangolásra van szüksége. Ő egy agresszív, gyors, kemény versenyző, és pontosan ennek kell lennie. Miguelnek volt néhány sérülése, de vezette a Portugál Nagydíjat, és bizonyítottan futamgyőztes. Tudjuk, hogy az Aprilia versenyképes motor [két MotoGP-győzelem az elmúlt szezonban]. És amit Trackhouse a NASCAR-ban eltöltött rövid ideje alatt elért, az azt jelenti, hogy nyilvánvalóan tudja, hogyan kell keményen dolgozni és jó eredményeket elérni. Már nagyon várom” ─ zárta gondolatait Schwantz.”

Ennél rossisabb már nem is lehetne ─ íme a neonsárgában pompázó VR46-Ducati

Forrás :