fbpx

Látványos show keretében mutatkozott be a boksz jobb (vagy bal) oldaláról Marc Márquez Ducatija

Íme a versenygép, melynek még az árnyékától is összeszorul majd a riválisok gyomra. Pláne attól a pilótától, aki a nyergében rója majd idén a köröket, és igyekszik visszatalálni ahhoz a formához, mely hatszoros MotoGP-világbajnokká tette őt.

Marc Márquez neve az utóbbi években egybeolvadt a Repsol Hondával. A spanyol mégis úgy döntött a 2023-as idény végén, hogy új kihívást keres, hiszen a japán gyártónál egyre inkább a sikertelenség jellemezte a pályafutását. Egy évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a nyolcszoros világbajnok a Ducati Múzeumban pózol majd Loris Capirossi Desmosedicijén, aki 2003-ban a Borgo Panigale-i székhelyű gyártó első MotoGP-győztese volt.

A 30 éves szupersztár karrierjében új fejezet nyílik idén. Az idősebbik Márquez a napokban ellátogatott a faenzai csapatközpontba, amelyet Fausto Gresini alapított 1997-ben, és amely azóta három világbajnoki címet, 61 futamgyőzelmet és összesen 190 dobogós helyezést gyűjtött be az összes géposztályban.

Nadia Padovani csapatfőnök, aki bátran és sikeresen folytatja 2021-ben elhunyt férje álmát fiaik, Lorenzo és Luca, valamint Carlo Merlini kereskedelmi igazgató támogatásával, elmondta, hogy csak a valenciai teszten tudatosult benne igazán, hogy a hatszoros MotoGP-bajnok és 59-szeres GP-győztes pilóta náluk kezdi meg az idei szezont. Marc Márquez november 28-án, a valenciai teszten gurult ki először Ducatival a Gresini bokszából, hatalmas médiaérdeklődés közepette.

A Gresini Racing az új szezont a hivatalos csapatbemutatóval kezdi, melynek helszínéül Olaszország egyik leghíresebb szórakozóhelyét, a riccionei Cocoricòt választották.

A Márquez testvérek Ducatiján a márkától megszokott piros, valamint a világoskék szín dominál:

Mi a fenét csinál Marc Márquez? ─ a Pramac főnöke értetlenkedik