fbpx

Quartararo a sprintversenyeket okolja a rengeteg sérülésért a tavalyi szezonban

A Yamaha gyári versenyzője, Fabio Quartararo a tavalyi világbajnokságon elért sovány tizedik hely után a 2024-es MotoGP-szezonban ismét az élre szeretne állni. Reális véleménye azonban nem egészen egyezik a céljával.

A november végi valenciai teszten Fabio Quartararo még nem volt elragadtatva az M1-esén végrehajtott fejlesztéstől, de a 2021-es világbajnok nagyobb előrelépést vár a sepangi teszttől. Az engedményeknek köszönhetően a Yamaha és a Honda gyári pilótái is részt vehetnek a shakedown teszten (február 1-3.). Az év első hivatalos tesztjére a MotoGP összes versenyzője számára ezt követően Malajziában kerül sor február 6-8. között.

Addig a Yamahának „a valaha volt legnagyobb feladatával” kell megbirkóznia ─ hangsúlyozta Quartararo. „Természetesen nyomás alatt van az egész csapat, de neked is képesnek kell lenned arra, hogy nyomás alatt teljesíts.”
„Jelenleg a top 10-ben vagyunk, de a személyes célom az, hogy világbajnok legyek, mert győztes vagyok. Reálisan nézve viszont… Ha a bajnokságban az első három vagy négy helyért tudnánk harcolni, az nagyszerű lenne. Remélhetőleg ez sikerülni fog.”

„Amikor megnyertem a bajnoki címet, nagyszerű volt, mert elég nagy előnnyel nyertem, két futammal a vége előtt. Nem mondanám, hogy könnyű volt, de a szezon egy pontján 65 pontos előnyöm volt. Ez nagyszerű, és remélhetőleg újra lesznek ilyen pillanataink. Az az érzés, amikor nyersz, több dobogós helyezés megszerzése, ez nagyon fontos számomra.”

„Sok minden van, amin még változtatni kell. Még mindig nem vagyok nagy rajongója a sprintversenyeknek, de nem volt olyan verseny, ahol az összes állandó versenyzőnk rajthoz állt volna. Ez az új formátum, és számomra ez jelenti a problémát. Nincs időd felkészülni a versenyre, állandóan a határon kell motorozni, és ez sérülésekhez vezet. Elég ha megnézzük, mennyi sérülés volt tavaly.”

Crutchlow szerint a japán gyártóknak minden esélyük megvan, hogy újra a MotoGP élvonalába kerüljenek

Forrás :