fbpx

Márquez cáfolja azt a teóriát, mely szerint a Ducati nem akarta őt

Marc Márquez elmondta, nem csatlakozott volna a Gresini csapatához, ha azt gondolná, hogy a Ducati nem akarja őt.

Az olasz gyártó felső vezetése nyilvánosan kitart amellett, hogy Gresinire van bízva a versenyzők kiválasztása. A Ducati Corse vezérigazgatója, Gigi Dall’Igna még azt is mondta: „A Ducati nem akarta őt. A Gresini azonban megragadta a lehetőséget.”
Nehéz elhinni, hogy Gresini ne kapta volna meg a Ducati áldását a szerződés megkötése előtt, és a Repsol Honda korábbi versenyzője kitart amellett, hogy nem érzett semmilyen „vonakodást” az olasz gyár részéről.

„Soha nem volt olyan érzésem, hogy vonakodnak leigazolni, vagy hogy nem akarnak, mert különben nem tettem volna meg ezt a lépést” – idézi a GPone.com Márquezt.

„Mindig igyekeztem kimaradni az újságok címlapsztorijaiból, és a Gresini csapatától rengeteg időt kaptam átgondolni a döntésem, és voltaképp ez is volt a fő ok , amiért csatlakoztam hozzájuk.”
Míg a Ducati Lenovo és Pramac versenyzőit közvetlenül a Ducati szerződteti, addig a Gresinit és a VR46-osokat csak a csapat szerzi meg.

„Senkivel nem tárgyaltam egyelőre 2025-ről, keresnem kell a legjobb megoldást. Amikor csak egy évre írunk alá, szem előtt kell tartani, hogy egy hosszú együttműködés után nem lehet [egyből] belemenni egy újabba. Logikusan, mielőtt a Gresinire való váltás mellett döntöttem volna, voltak kapcsolatfelvételek más márkákkal, amelyeket nem árulok el. Nagyon hálás vagyok a Hondának, a Ducatinak és a Gresini csapatnak, ahol most nagyon jól érzem magam.”

A tavaly novemberi valenciai teszten bemutatott lenyűgöző teljesítménye után Márquez a jövő hónapban Sepangban szerepel majd.
„Már van egy listám a telefonomon azokról a dolgokról, amelyeket javítani szeretnék. Úgy gondolom, hogy bizonyos pályákon gyors leszek, de nem tudom, hogy ez az összesre igaz lesz-e. Újra kell feltalálnom magam [idén], és olyan versenyzőkkel fogok szembenézni, akik hosszú évek óta ugyanazon a motoron ülnek. Mindenesetre az lesz a feladatom, hogy a legjobbat nyújtsam.”

Márquez gyorsan elhessegette a pillangókat a gyomrából első ducatis szereplésén

Forrás :