fbpx

Bagnaia nem akar olyan hibát elkövetni, mint Márquez

Francesco Bagnaiát a Ducati mellett tarja a szíve, ha új szerződés aláírásáról van szó.

A MotoGP-bajnok jelenlegi szerződése (mint az idei rajtrács szinte minden versenyzőjének) az év végén lejár. Bagnaia hosszabb távú lekötése elkerülhetetlenül prioritást élvez a Ducati számára, de a folyamatos sikerei ellenére egy várhatóan kétéves szerződésre fogják korlátozni az elkötelezettségüket. Az olasz a Tuttosportnak elmondta, hogy egyetért azzal a politikájukkal, hogy nem osztogatnak hosszú, ötéves szerződéseket.

„Én a magam részéről nem írnám alá. Szeretném, ha ösztönöznének. Láttuk, hogy ment ez Marc Márquezzel, aki négyéves szerződéshosszabbítást írt alá a Hondával.”

A spanyol szokatlanul hosszú szerződést kötött a Hondával, azzal a csapattal, ahol hat MotoGP-bajnoki címét szerezte, de úgy döntött, hogy egy évvel korábban felbontja a szerződést, mivel a motorja nem teljesített megfelelően. Bagnaia úgy véli, hogy a nyomás alatt maradás vezet a legjobb eredményekhez.

„Szerintem a legjobb, ha kétéves szerződésekben gondolkodunk, hogy mindig a legjobbat hozzuk ki magunkból. A Ducati iránti szeretetem megvan és meg is marad. Azt hiszem, ez kölcsönös.”

Stefano Domenicali korábban kizárta, hogy Bagnaia hosszú lejáratú szerződést kapjon.
„Nem. Nem hiszem, hogy ez jó lenne a cégnek és neki sem. Ez egy versenysport, amelyben a dolgok változnak.”
Bagnaia idén visszatér azzal a céllal, hogy megnyerje zsinórban harmadik bajnoki címét. Bár a sportág legjobb gépével rendelkezik, Jorge Martín bizonyára veszélyt jelent majd rá. Nem is beszélve Márquez jelenlétéről. Az olasznak azonban esze ágában sincs három bajnoki cím után leállni.

Hol a fenében vannak a gombok? ─ Így telt Acosta első MotoGP-tesztje (videó)

Forrás :