fbpx

Stoner megnevezte azt a versenyzőt, aki számára a legtöbbet bizonyított a MotoGP-ben

Casey Stoner szerint Mick Doohan a legjobb pilóta, aki valaha a MotoGP-ben versenyzett, nem pedig Valentino Rossi vagy Marc Márquez.

A 2000-es években a rajongók szerint Rossi, majd Márquez volt minden idők legjobb MotoGP-pilótája. Ám a korábbi kétszeres világbajnok (egyszer a Ducatival, egyszer pedig a Hondával) Casey Stoner másképp látja a dolgokat, és a La Gazzetta dello Sportnak nemrégiben adott interjújában meg is osztotta gondolatait a témával kapcsolatban.

Stoner egész királykategóriás pályafutása során Rossi ellen versenyzett, és az olasz volt az egyetlen pilóta az ausztrál által összegyűjtött névsorban, akivel a pályán összemérhette erejét. A másik három versenyző a maga nemében legenda, így Stoner azért választotta ausztrál kollégáját egynek, mert mind a pályafutását fenyegető sérülései előtt, mind pedig utána sikereket ért el. Stoner beszélt a legjobban alábecsült versenyzőről is, aki szerinte Dani Pedrosa.

Az ausztrál így nyilatkozott: „Számomra Giacomo [Agostini] és Mick [Doohan] kétségkívül szerepel a listán. Utóbbi lehet, hogy nem nyert annyi bajnokságot vagy futamot, mint mások, de senki sem tudja, milyen volt visszatérni a sérüléséből. Nem hiszem, hogy bárkinek is sikerült volna úgy, ahogy neki. Szóval Mick számomra az első egyértelmű. Utána valószínűleg Valentino [Rossi], Marc [Márquez]. Nehéz mást felsorolni. Szerintem a legkevésbé Dani Pedrosát értékelik, pedig rettentően tehetséges srác. Én már akkor is túl kicsi voltam a MotoGP-hez. 59 kiló voltam, Dani pedig azt hiszem 55-56. Mindenki azt hiszi, hogy könnyebbnek lenni jobb volt, de ezek nagy, nehéz, erős motorok. Nem vagy olyan stabil, ha kicsi vagy. Számomra elképesztő volt, amit Dani mutatott. Egész pályafutásom alatt vele versenyeztem, és senki sem látta, milyen gyors volt.”

Stoner felidézte azt a két esetet, amikor csalódott Rossiban

Forrás :