fbpx

100 km-es küzdelemre készül Rossi a kolbászért Tavulliában

Január 12-én és 13-án rendezik meg a kilencedik „La 100 km dei Campioni” versenyt Tavulliában. A résztvevők listája első osztályú.

A korábbi években a 100 km-es megmérettetést hagyományosan november végén vagy december elején rendezték meg, azonban idén a január mellett döntöttek a szervezők.

A harc a becsületért – és egy szál kolbásszal kiegészített sonka trófeáért zajlik majd a küzdelem. Tavaly az Elia Bartolini és Lorenzo Baldassarri duó aratott győzelmet Valentino Rossi és testvére, Luca Marini ellen. A tavalyi győztes „Balda” ezúttal hiányzik, mert tesztmunkával van elfoglalva, hogy felkészüljön a Supersport-világbajnokságra.

A résztvevők listája így sem mindennapi. Rossi és Marini mellett a MotoGP-világbajnok Pecco Bagnaia, valamint Marco Bezzecchi, Franco Morbidelli és Celestino Vietti sem hiányozhat. Hozzájuk csatlakozik Fabio Di Giannantonio a Pertamina Enduro VR46 Racing Team új tagjaként, valamint néhány olyan vendég, mint Augusto Fernández, Pedro Acosta, Manuel González, Diogo Moreira és Iván Ortolá.

Danilo Petrucci, Michael Ruben Rinaldi és Remy Gardner is a résztvevők között lesz, ahogyan a GASGAS enduró ásza, Andrea Verona sem hagyja ki a futamot.

Bezzecchi a szívére hallgatott, mikor szerződést hosszabbított, bár nem tudott Marini távozásáról

Forrás :