fbpx

Rea kizárta annak lehetőségét, hogy arra a sorsra jusson, mint Rossi

Jonathan Rea 2014 óta minden évben az első háromban végzett a Superbike-világbajnokságban, és hatszor lett bajnok. A Yamahára való váltás új motivációt jelent a hamarosan 37 éves versenyzőnek.

Jonathan Rea tartja az 1988-ban alapított Superbike-világbajnokság három legfontosabb rekordját: a legtöbb bajnoki címet (6), a legtöbb győzelmet (119) és a legtöbb dobogót (263). 2009 óta. Az első szezonja óta minden évben nyert legalább egy futamot.
2015 és 2020 között Rea és a Kawasaki ZX-10R kombinációját nehéz volt legyőzni, de a hat egymást követő világbajnoki diadal után a következő években a második, harmadik és harmadik helyen végzett az összesítésben. A július végi vegyes körülmények nélkül az első futamon, Mostban Rea győzelem nélkül fejezte volna be a 2023-as világbajnokságot, de a Kawasakiról Yamahára való váltása ekkorra már eldőlt. Az ír február 2-án lesz 37 éves; nála csak a világbajnok Álvaro Bautista idősebb, méghozzá jó két évvel.

Rea és Bautista bizonyítja, hogy bizonyos mértékig a kor csak egy szám. Mindketten csúcsformában vannak, és motiváltak. Amikor Rea október végén először tesztelte a Yamahát, nagyon elégedett volt. A Kawasakival eltöltött fárasztó évek után a többszörös bajnok úgy véli, hogy a kék motorral jobb helyzetben van.

„Nem fogok visszavonulni, amíg versenyképes vagyok és jól érzem magam” ─ hangsúlyozta Rea a SPEEDWEEK.com-nak. „Még csak nem is gondolok erre, és már alig várom karrierem következő szakaszát a Yamahánál.”

Sok bajnok elszalasztotta a megfelelő időt a visszavonulásra, Valentino Rossi is közéjük tartozik. A MotoGP sztárja 2021-ben, 42 évesen fejezte be pályafutását, és már nem sok nyoma maradt egykori isteni mivoltának.

„Nem mondom, hogy ez lesz az utolsó szerződésem, de nem akarok itt lenni öt év múlva. Már 21 éves korom óta itt vagyok a paddockban. A Superbike-világbajnoksághoz 2009-ben csatlakoztam. Ha 40 évesen még mindig itt leszek, valaki szóljon, hogy csináljak helyet a feltörekvő fiatal versenyzőknek. Sok gyors versenyző van a feljövőben. Ha eljön az idő, hogy távozzak, akkor eljön.”

Megható történet Rossi visszavonulásának körülményeiről

Forrás :