fbpx

Borsoi tudja: Márquez felkavarhatja az állóvizet a csapatnál, ami nem feltétlenül rossz

A mezőny referenciamotorja a legsikeresebb aktív versenyző kezében, aki 59 MotoGP-győzelmet szerzett: Ezt mondja a Pramac csapatfőnöke, Gino Borsoi a Ducati kiemelkedő újoncáról, Marc Márquezről.

A Ducati a 2023-as MotoGP-világbajnokságot uralta, 20 GP-futamból 17 győzelemmel és összesen 43 dobogós helyezéssel. Emellett 16 sprintsiker és 17 pole pozíció is született. Hat Desmosedici pilóta végzett az első kilencben a bajnokságában, míg a Ducati gyári versenyzője, Francesco Bagnaia és a Pramac pilótája, Jorge Martín a bajnoki címért küzdött.

Így nem csoda, hogy Marc Márquez a Borgo Panigale-i gyártót választotta az újrakezdéshez az elmúlt évek sérülésmizériája és gyér eredményei után, még akkor is, ha a 30 éves spanyol nem egy aktuális gyári motorral fog versenyezni a Gresininél, hanem egy GP23-assal az előző szezonból.

A megfigyelők, a szurkolók és az érdekeltek egyaránt kíváncsiak a 2024-es MotoGP-világbajnokság előtt: Vajon a nyolcszoros világbajnok felrázza-e a Ducati armadát és ezzel a világbajnokság élmezőnyét? Hiszen a valenciai teszten elsőre a 4. helyen végzett.
„Erre a kötelező kérdésre mindenképpen igennel kell válaszolni” ─ mosolygott a Pramac csapatfőnöke, Gino Borsoi a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában. „Abszurd lenne azt mondani, hogy Márquez nem lesz versenyképes. Biztosan az lesz, a legjobbak között lesz, de egyidejűleg fel fogja kavarni az állóvizet a csapatnál. Ám ez mindannyiunk számára előnyt is jelent, mert Márquez sebességét kihasználva még versenyképesebbé válhatunk.”

Márquez érkezése a Gresinihez még mindig irreális a csapatvezető számára

Forrás :