fbpx

Stoner felidézte azt a két esetet, amikor csalódott Rossiban

Casey Stoner elmondása szerint csalódott korábbi MotoGP-riválisában, Valentino Rossiban, mind a 2011-es jerezi incidens után, mind pedig akkor, amikor az olasz a Ducatihoz igazolt az ausztrál helyére.

Stoner az olasz sajtónak nyilatkozva a híres jerezi incidens egyik pillanatát jelölte meg, amikor a kilencszeres világbajnok iránti tisztelete elszállt. Rossi visszatért a boxba, miután kiütötte Stonert, és megpróbált bocsánatot kérni, de ezt úgy tette, hogy még mindig rajta volt a sisak, ami nem igazán tetszett Stonernek, aki híresen azt mondta, hogy ambíciói felülmúlták tehetségét.

„Abban a pillanatban egy kicsit csalódott voltam, amikor Valentino bejött sisakkal a fején” – mondta Stoner a Moto.it-nek.
„Hibákat mindenki követ el, de nagyon világos volt, hogy Valentinónak meggyűlik a baja a Ducatival. Az első pillanatban, amikor vissza kellett vennie a büszkeséget, élt a lehetőséggel, de nagyot hibázott. Alapvetően azt mondtam, hogy akkoriban az ambíciója több volt, mint a tehetsége. Számomra, amikor visszatért a boxba, hogy bocsánatot kérjen, és viselte a kesztyűt és a sisakot, az nem igazán tetszett nekem.”

Stoner akkor is csalódott Rossiban, amikor az olasz a Yamahától a Ducatihoz igazolt. Elvárták, hogy az ausztrál helyébe lépjen, és ugyanannyi, ha nem több sikert hozzon, ehelyett Rossinak nem sikerült nyernie a Ducatival.

Stoner, aki gyorsan rámutatott arra, hogy Rossi és tábora mit mondott róla és a csapatáról, azt mondta: „Nem voltam ideges, de az embereknek emlékezniük kell arra, hogy sok közeli barátom van a Ducatinál. Amikor Vale megérkezett, nehéz volt végignézni, mert tudtam, milyen nyomás nehezedik rájuk, és nem érdemelték meg. Nagyszerű munkát végeztek, korábban sokat dolgoztunk a rendelkezésünkre álló költségvetésből, ami nagyon kicsi volt. Sajnos Valentino és mérnöke, Jeremy Burgess nagyon negatívan beszéltek rólam és a csapatomról. Lényegében azt mondták, hogy nem tudunk semmit. A rendelkezésünkre álló költségvetésből pedig így is a bajnoki címért küzdöttünk.”

Stoner háza is áldozatul esett az Aranyparton tomboló viharnak – képek

Forrás :