fbpx

Az Alpine-tól távozó Davide Brivio segíthet a kilátástalan helyzetbe került Yamahán

Az, hogy a Yamaha és a Honda is kiutat keres abból a mocsárból, amelybe a MotoGP-ben került, tény. A teljesítmény és az eredmények ilyen mértékű hiányára azonban nem lehet egyik napról a másikra megoldást találni.

Az első hatékony változás a Ducati csapat két meglehetősen fontos tagjának szerződtetése. A japánok 2024-re, és azzal a céllal, hogy bajnokukat, Fabio Quartararót megtartsák, leszerződtették Marco Nicotrát. Ő már néhány hónapja, a valenciai versenyhétvége óta a Yamahánál van.

Ő volt a Ducati aerodinamikai részlegének kulcsembere. Egy olyan területé, ahol a Yamaha mindig is gyenge volt. Az olasz nem egyedül érkezik. Hozzá csatlakozik Massimo Bartolini is. Az ő szerződtetése rendkívül fontos, egyrészt azért, mert pályafutása nagy részét a Ducatinál töltötte, és ismeri az összes csínját-bínját, másrészt pedig azért, mert ő volt a felelős a Desmosedici teljesítményéért az elmúlt években.

Bartolini lesz tehát az új technikai igazgató. Azt nem tudni, hogy ki lesz a távozó személy, de két lehetőség van. Vagy Katzutoshi Seki, az M1 vezetője, vagy Takahiro Sumi, a Yamaha Racing elnöke.

Van itt még egy lehetséges változás, ami hamarosan bekövetkezik, és ami a feje tetejére állítana mindent, az Davide Brivio. December elején az Alpine hivatalosan is bejelentette, hogy elválnak útjai az olasztól, aki így szabadon visszatérhet. Bár először úgy tűnt, hogy Brivio a Hondánál köt ki, azonban a Yamaha is szeretné őt megszerezni. Az olasz szerződtetése elég kézenfekvő lenne, hiszen már korábban is a Yamahához tartozott, és ő volt az egyik alapköve Valentino Rossi 2003-as szerződtetésének, amikor is elhagyta a verhetetlen Hondát. Az információt a Gazzetta dello Sport hozta nyilvánosságra, amely azt állítja, hogy „Davide Brivio neve ismét felmerült, mint Lin Jarvis lehetséges utódja a gyártó vezérigazgatói posztján.”

Így 2024 lehet Lin Jarvis utolsó szezonja az általa évek óta vezetett projekt élén. Brivio veheti át a helyét, és az ő szerződtetésének lehet egy járulékos hatása is: Valentino Rossi csapatát a Yamahához csalogathatja.

Rossi mosolya nem volt a legőszintébb, amikor meglátta élete első Yamaháját

Forrás :