fbpx

Puig végre tiszta vizet öntött a pohárba Dall’Igna megszerzésével kapcsolatban

A Honda a színfalak mögött azzal volt elfoglalva, hogy tehetségeket toborozzon, hogy eljuttassa őket a csúcsra a MotoGP-ben, de Gigi Dall’Igna megszerzése kudarcba fulladt.

Alberto Puigot, a Honda csapatmenedzserét először kérdezték meg arról, hogy a japán márka el akarta-e csábítani Gigi Dall’Ignát.
Puig azt mondta a Marcának: „Különböző lehetőségeket vizsgáltak meg, de nem csak ezt.”

Dall’Igna korábban a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a történetről: „Annyira keményen dolgoztam azon, hogy sikerre vigyem a Ducatit, ezért nem lett volna logikus a távozás. Akkor igaz, hogy itt megtettem, amit tennem kellett. Lehetett volna megnyert és archivált kihívás. A Honda pedig ugyanolyan érdekes és fontos.

A Honda Dall’Igna esetleges megszerzésével lényegében arra tett kísérletet, hogy bebizonyítsa komolyságát a MotoGP élére való visszatérésükkel kapcsolatban Marc Márqueznek. A Honda azonban jelentős döntéseket is hozott, például Shinichi Kokubu kilépését.

Puigot megkérdezték, vajon fenntartható-e egy újabb borongós év egy olyan gyártó számára, mint a Honda, és azt mondta: „Ha a történelmet nézzük, minden cégnek vannak [ilyen] időszakai. A Hondának is voltak bukásai. Semmi sem lineáris, növekvő vagy exponenciális a versenyzés világában. Amikor a Ducati elindult, nem csináltak semmit. Néhány évig semmi eredményt nem tudtak felmutatni, pedig voltak engedményeik. Nem jó, ha nem érünk el eredményt, de ami még rosszabb, ha nem orvosoljuk a problémákat. Azt, hogy nem sikerült elérni, helyes, de ami még rosszabb lenne, ha nem csinálnánk semmit.”

Dovizioso: „Lorenzo megérkezett a Ducatihoz, azt hitte, mindent szétzúz…”

Forrás :