fbpx

Márquez érkezése a Gresinihez még mindig irreális a csapatvezető számára

Nadia Padovani még mindig döbbenten áll Marc Márquez döntése előtt, de minden bizodalma a spanyol sztárban van.

A Gresini az egyik legszigorúbb költségvetéssel rendelkező csapat a rajtrácson, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy minden hétvégén a dobogóért harcoljanak. Nadia Padovani vezetésével az alakulat egy új szakaszt kezd, amelyben Marc Márquez megpróbálja visszanyerni az önbizalmát és visszatérni az első helyekért folytatott küzdelembe.

A La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva a Gresini Racing csapattulajdonosa elismerte, hogy a 2024-es szezon az egyik legnagyobb kihívás, amivel Marc Márquezzel a csapatában szembe kell néznie: „Még soha nem fordult elő, hogy egy ilyen ember, egy nyolcszoros világbajnok úgy döntött, hogy egy független csapatnál versenyez. Ez egy nagy kihívás számunkra”.

Nadia Padovani nagyszerű eredmények elérésének vágyával vág neki a 2024-es évnek. Most bevallotta, hogy soha nem gondoltak arra, hogy egy nyolcszoros világbajnok fog a csapatukban szerepelni: „Vannak pillanatok, amikor ez még mindig irreálisnak tűnik számomra.”

2024 egy olyan év lesz, amikor minden szem a Borgo Panigale motorjaira szegeződik, különösen azokra a versenyzőkre, akiknek sikerült folyamatosan az első helyekért harcolniuk. A Padovani által vezetett csapat egy olyan idényre készül, ahol nagy csaták várhatóak a pályán. Megpróbálják majd megszilárdítani az elmúlt szezonban nyújtott nagyszerű teljesítményüket.

„Egyértelmű, hogy Pecco Bagnaia egy nagyon erős versenyző, nagyon jól ismeri a motort és sokat fejlődött az elmúlt években. Martín is ilyen szintű versenyző, aki látványosan vezeti a Ducatit, Bezzecchi pedig jól és gyorsan fejlődik. Szóval azt mondanám, hogy a világbajnokság megnyerése nem lesz olyan egyértelmű, de megpróbáljuk.”

Marc Márquez szereplése a csapatnál kétségtelenül a szezon egyik fénypontja lesz. A cerverai versenyző egy Desmosedici GP23-as motoron fog ülni, amely már nyert világbajnokságot, és amellyel a legutóbbi valenciai teszten sikerült az élmezőnyben végeznie. Most már csak arra kell várni, hogy a spanyol hogyan alkalmazkodik a következő hetekben Sepangban és Katarban megrendezésre kerülő teszteken.

Márquez gyorsan elhessegette a pillangókat a gyomrából első ducatis szereplésén

Forrás :