fbpx

Márquez gyorsan elhessegette a pillangókat a gyomrából első ducatis szereplésén

A nyolcszoros világbajnok váltása az RC213V-ről a tavalyi szezon világbajnok motorjára, a Ducati Desmosedici GP23-ra, érdekes színfolt a 2024-es szezont illetően a MotoGP-ben.

A Gresini Racing január 1-jén a közösségi médiában kiegészítette a csoportképet a 2024-es szezon új versenyzőpárosával: Álex Márquez a bátyjával, Marc Márquezzel osztozik majd a boxon, ahogy legutóbb 2020-ban a Repsol Honda garázsában.

A spanyol hivatalosan még nem nyilatkozhatott a valenciai teszten a Ducatival való bemutatkozásáról, de a DAZN spanyol kollégái most közzétették a 30 éves pilóta első benyomásait, amelyeket a téli tesztelés első napja után rögzített, éppen időben az új naptári év kezdetére.

„Ideges voltam, pillangók voltak a gyomromban” ─ vallotta be Marc Márquez. „Annak ellenére, hogy sokat nyertem, nagy változás volt ez számomra.”

Az izgalom azonban hamar átadta helyét a jó érzésnek, ahogy azt az első köröket követő sokatmondó mosolya szavak nélkül is elárulta.

„Sokkal gyorsabban tudtam alkalmazkodni, mint vártam. Gyorsan nagyon jól éreztem magam, nagyon jó érzés volt. Anélkül tudtam gyors lenni, hogy túlságosan megerőltettem volna magam. A Ducati egy másfajta motor, amely más vezetési stílust igényel. Világbajnoki motorra váltok, de sok olyan versenyző van, aki gyors ezen a motoron.”

„A sebesség megvan, de még javítanom kell néhány dolgon. Nem azért, hogy gyorsabb, hanem, hogy következetesebb legyek.”
Márquez hozzátette, hogy a csapattal való kommunikáción is javítani kell, hiszen a Hondától csak egy szerelőt vihetett magával, Javi Ortízt, és új csapatfőnököt is kapott a Gresini Ducati garázsában, Frankie Carchedit.

„Tizenegy évig ugyanazokkal az emberekkel dolgoztam, most ez egy új csapat, de nagyon jól fogadtak. A közeg nagyon kellemes. Ez is segít abban, hogy nyugodtabb legyek.”

Márquez szerint Verstappen egy igazi gyilkos

Forrás :