fbpx

Álex Márquez hasznot húz a gyűlöletből

A királykategóriában való szereplésnek is megvan a maga hátránya. Ezt mondja Álex Márquez, aki a népszerűséghez való viszonyáról és a közösségi oldalakon érkező kritikákról is megnyílt. A katalán pilóta elismerte, hogy nem volt könnyű, de végül minden helyzettel sikerült megbirkóznia.

Szombaton a cerverai születésű versenyző elmondta, hogy bonyolult kezelni a közösségi oldalak nyomását, ezért fontos tudni, hogyan kell a megfelelő emberekkel körülvenni magunkat: „Amikor jól mennek a dolgok számodra, akkor könnyebb. Amikor rosszul, tudnod kell, hogy kire hallgass.”

Ő az egyik olyan pilóta, aki a legtöbb kritikát kapja, de ez lehetővé tette számára, hogy fejlődjön és a legjobbját nyújtsa a pályán: „A gyűlölködők jót tesznek nekem, motiválnak. Ha csak a szép dolgokat hallod, az megnyugtat. A gyűlölet arra késztet, hogy befogd a szádat. Az a fontos, hogy beszéljenek rólad, mert eljön a nap, amikor már nem fognak.”

Ennek jegyében a Gresini versenyzője elmondta, hogy az elején nem volt könnyű feldolgozni a negatív megjegyzéseket, de most már azokra koncentrál, amelyek nem rombolóak számára: „Eleinte fáj, ez normális, nem vagy ehhez hozzászokva. Az építő jellegű kritikákat meg kell hallgatni, de a többit félre kell söpörni. Mindig lesznek emberek, akik rosszat akarnak neked, de ez az irigység miatt van.”

Álex Márquez elismerte, hogy amikor egyre nagyobb népszerűségre tett szert, mindig akadtak olyanok, akik megpróbálták kihasználni őt, hogy nagyobb gazdasági vagy üzleti hasznot húzzanak belőle: „Mindig lesznek olyan emberek, akik ki akarják majd húzni a beled, aztán elfelejtenek. Fontos, hogy tudd, hogyan vedd körül magad olyanokkal, akik számítanak.”

Ami testvérével való viszonyát illeti, teljesen különböző emberek, de sokkal több közös van bennük, mint gondolnánk.

Ugyan nem töltenek annyi időt együtt, mint szeretnének, de erős köztük a testvéri kötelék. Bár megjegyezte, hogy rá közel sem tekintenek úgy a nézők, mint sokkal sikeresebb bátyjára, de ez egyáltalán nem zavarja a spanyol pilótát.

Márquez szerint Verstappen egy igazi gyilkos

Forrás :