fbpx

Marc Márquez bosszúszomjas tervvel indítja a 2024-es idényt

Marc Márquez azzal a fogadalommal vág neki a 2024-es évnek, hogy bosszút áll azokon a riválisokon, akik az elmúlt években „kihasználták” őt.

A nyolcszoros világbajnok idén Ducatival fog versenyezni, így végre biztosítva lesznek számára a feltételek ahhoz, hogy érdemben harcba szállhasson a MotoGP-címért. Ez azt is lehetővé teheti számára, hogy rendezze a számláit azokkal a versenyzőkkel, akik élvezték a három éve tartó vesszőfutását.

Az AS konkrétan rá is kérdezett Márqueznél, hogy vannak-e olyan versenytársak, akiket a helyükre akar tenni?
Márquez így válaszolt: „Igen, de ezt mondtam a múltban, ezt mondom most is, és ezt fogom mondani néhány év múlva is, senki sem sikeres örökké. Igen, a múltban sokat letettem az asztalra, de meg kell mutatnom, hogy a jelenben is képes vagyok rá. Senki sem él örökké, és hiba lenne abban a helyzetben, amiben vagyok, azon gondolkodni, hogy mit tett velem az egyik vagy a másik ember. El kell felejtened őket és magadra kell koncentrálnod. Ha haraggal a lelkemben versenyzem, azzal nem érek el semmit.”

„Amikor gyors vagy a pályán, és jönnek az eredmények, akkor van időd arra, hogy elgondolkodj azon, hogy csinálsz-e valamit vagy sem, mint ahogy az a múltban történt, amikor nagyon magas szinten versenyeztem, és volt időm játszani a többiekkel. Most viszont… ők játszanak velem, nekem pedig esélyem sem volt ellenük.”

A Gresini Ducati 2023-as versenyzői (Fabio di Giannantonio és Álex Márquez) megnyerték első nagydíj-, illetve sprintversenyüket a múlt szezonban. Ez természetesen nagy elvárásokat támaszt az idősebbik Márquez elé, hogy mire lehet képes 2024-ben ezzel a géppel.

„Az én feladatom az, hogy figyelmen kívül hagyjam ezeket az elvárásokat. Ha erre az interjúra 2019-ben kerül sor, azt mondom: ‘készüljetek fel’, de most, két éve nem nyertem versenyt, egy dobogós helyezésem van, és természetesen vannak kétségeim, de 2024 lehet az az év, amikor ezek az aggályok végre megszűnhetnek.”

Márquez szerint Verstappen egy igazi gyilkos

Forrás :