fbpx

Dovizioso: „Lorenzo megérkezett a Ducatihoz, azt hitte, mindent szétzúz…”

Andrea Dovizioso emlékeztette arra Marc Márquezt, hogy Jorge Lorenzo mennyire alulteljesített a Ducatival, így ne bízza el magát.

Marc Márquez a 2024-es MotoGP-szezonra csatlakozik a Gresini Ducatihoz, és sok riválisa már most megjósolta, hogy visszatér a bajnoki címért való küzdelembe. 2017-ben a háromszoros királykategóriás világbajnok, Jorge Lorenzo óriási összegért cserélte el a japán gépeket az olasz gyártóra, azonban csakhogy kudarcot vallott.

Lorenzo a hetedik és a kilencedik helyre esett vissza a MotoGP tabelláján, ami pályafutása addigi két legrosszabb szezonja volt. Csapattársa, Dovizioso eközben nem szerzett bajnoki címet, de három egymást követő szezonban is a Honda versenyzője, Márquez mögött végzett a második helyen a világbajnoki küzdelemben. Dovizioso most úgy gondolja, hogy Francesco Bagnaia ne törődjön Márquez fenyegető jelenlétével.

„Bagnaia nem adhat jelentőséget Márqueznek” ─ mondta Dovizioso a GPOne-nak.

„Neki csak magára kell gondolnia. Nem szabad lemásolnia más versenyzők stílusát, mert abból csak a baj van. Bizonyos szempontból ez egy kicsit olyan, mint ami Lorenzo idejében történt. Jorge megérkezett a Ducatihoz, azt hitte, hogy mindent szétzúz, de végül nem így lett. Majd meglátjuk mi lesz. Nagyon kíváncsi vagyok.”

Dovizioso kitartott amellett, hogy a többi Ducati-pilóta már gőzerővel arra készül, hogy megverje a spanyol klasszist.

Hozzátette: „Nagyon érdekes lesz. Gyors lesz, de két dologhoz kell majd alkalmazkodnia. Az első a fékezés, mert a Hondához van szokva. Az olasz motorok sokkal fizikálisabbak és precízebbek. Márquez ─ csak hogy egy példát mondjak ─ ha egy Ducati mögött jött eddig, akkor azt talált ki, amit akart, ha megvolt a tempója, de ha a motor nem gyorsul a tapadás miatt, akkor nem tud mit csinálni. A Ducati megoldott néhány részletet, míg a többiek még mindig küszködnek.”

Stoner háza is áldozatul esett az Aranyparton tomboló viharnak – képek

Forrás :